• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fajon: Slovenija će danas predstaviti plan za dodjelu kandidatskog statusa BiH

Autor Dragana Božić

Slovenija će danas predstaviti plan za dodjelu kandidatskog statusa BiH, rekla je slovenački ministar inostranih poslova Tanja Fajon uoči sastanka u Luksemburgu šefova diplomatija zemalja EU.

 Slovenija predstavlja plan za dodjelu kandidatskog statusa BiH Izvor: Printscreen

Fajonova je naglasila da se na današnjem sastanku, na kojem će biti riječi o situaciji u Ukrajini, ali i o dodjeli kandidatskog statusa toj zemlji, ne smije zaboraviti zapadni Balkan i zemlje koje čekaju ulazak u EU.

"Ne smijemo zaboraviti zemlje zapadnog Balkana. Slovenija će danas predstaviti plan kako podržati BiH i dodijeliti joj kandidatski status. Predstavićemo ovaj projekt pred šefovima diplomatija drugih zemalja EU. Razgovaraćemo o konačnom početku pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, te o liberalizaciji viznog režima za Kosovo što podržavamo", poručila je Fajonova.

Ona je današnji susret ocijenila kao izuzetno važan.

"Danas ćemo imati važnu diskusiju u vezi sa Ukrajinom. Slovenija će nastaviti svoju politiku podrške Ukrajine i narodu ove države. Podržavamo i dodjelu kandidatskog statusa ovoj državi, kao i svim državama unutar istočnog partnerstva", rekla je Fajonova.

Osim Tanje Fajon, uoči današnjeg sastanka medijima su se obratili i šef češke diplomatije Jan Lipavski, ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg, grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas, te šef diplomatije Luksemburga Žan Aselborn.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE