• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik pozvao Banjalučane i radnike Gradske uprave na protest

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Skupštinski kolegijum na današnjoj sjednici utvrdio je da će naredna sjednica gradskog parlamenta biti održana 19. jula, a prije utvrđivanja dnevnog reda sjednica je prekinuta i nova zakazana za ponedjeljak, 11. jul u 10.00 časova.

 Kolegijum NSRS.jpg Izvor: Grad Banjaluka

Tokom rasprave na sjednici Kolegijuma, Klub odbornika SNSD-a predložio je da se sa dnevnog reda skine veliki broj regulacionih planova, nacrt rebalansa budžeta, odluka o ulaganju deset miliona KM u toplovodnu mrežu, odluka o neradnoj nedjelji…

"Imali smo jedan neobičan i Kolegijum mimo svih procedura", kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Neusvajanje odluka koje donose prihod Gradu – doći će na naplatu početkom naredne godine i stvoriti probleme u isplati plata kako radnicima Gradske uprave, tako i drugih budžetskih isplata.

"Ovo što se dešava u zadnjih pet mjeseci je ekonomski maskar prema budžetu, prema građanima, prema narodu i svemu onom što je dobro u ovom gradu. SNSD je Banjaluku ostavio pet mjeseci bez ijedne odluke koja donosi prihode u Grad. Ako i ovu sjednicu uspiju u tom svom naumu, Grad Banjaluka za četiri – pet mjeseci može doći u problem isplate plate radnicima Gradske uprave i svih drugih budžetskih davanja", rekao je gradonačelnik.

Rekao je kako u avgustu i septembru ulazimo u period kada neće biti sjednica Skupštine i ciklus skidanja sve ijedne tačke koja donosi prihode u budžet.

"Dužan sam kao gradonačelnik hitno pozvati sve zaposlene radnike Gradske uprave i obavijestiti ih o tome šta im se sprema. Zato što je šest mjeseci skinuta sve ijedna tačka koja donosi prihode i pozvati ih na najveći protest radnika na čelu sa gradonačelnikom. Pozvaću na proteste i sve one ljude koji se griju na Toplanu, a koji hoće bolje grijanje da i njima objasne zašto skidaju odluku da se dest miliona KM uloži u obnovu toplovodne mreže i gdje ne trebamo ulagati kao Grad ni marku", naglasio je on.

Napomenuo je da je i tokom sjednice Kolegijuma pokušao mirno objasniti sve.

"Ali oni ne mare ni za čim, samo izglasaju ćutke i idu dalje. Dužan sam da branim grad i egzistenciju brojnih porodica. Sve ovo što se ne usvaja sada, doći će na naplatu početkom naredne godine jer se nijedna odluka koja donosi prihode ne usvaja. I ovo sam shvatio kao najveću prijetnju za naš grad", zaključio je gradonačelnik.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE