• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojene sve tačke dnevnog reda za sjednicu Skupštine grada Banjaluka

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Jednoglasno je dogovoreno da će se naredna sjednica održati u utorak, 19. jula, a na dnevnom redu će se naći 46 tačaka.

 Kolegijum NSRS.jpg Izvor: Grad Banjaluka

Na dnevnom redu naredne 16. sjednice Skupštine Grada, koja će biti održana 19. jula, naći će se 46 tačaka, odlučeno je na današnjem nastavku sjednice skupštinskog Kolegijuma.

Prijedlog o skidanju brojnih tačaka sa dnevnog reda koji je na sjednici u petak predložila skupštinska većina danas nije dobio većinu, tako da bi sve predložene tačke trebalo da se nađu na dnevnom redu predstojeće sjednice Skupštine.

Povezano

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da je ovo važna sjednica, jer su na njoj odluke koje donose 11 miliona KM prihoda Gradu i strateški važne odluke.

Subvencije za grijanje, investicija od deset miliona KM za obnovu toplovodne mreže, više regulacionih planova koji donose prihode Gradu i koji su prošli sve potrebne procedure, povećanja stipendija srednjoškolcima i studentima, neradna nedjelja, najveći gradski park, samo su neke od predloženih tačaka dnevnog reda…

"Danas Kolegijum jeste usvojio sve tačke dnevnog reda i mogu da kažem da smo pobijedili i da smo ih natjerali da urade po slovu zakona. Ali to ne znači ništa sutra, jer sutra su skupštinske komisije koje ne prati javnost i one mogu sve da obore i da opet te tačke ne budu na Skupštini Grada", kazao je gradonačelnik, koji je najavio da će se radi informisanja građana naredne sjednice skupštinskih komisija učiniti dostupnim javnosti.

Ističe da je reakcija na sjednicu Kolegijuma održanu u petak – dala rezultat.

"Mogu biti malo srećan i zadovoljan, ali i spreman na dalje borbe. Na ovoj sjednici strateški je važno da sve tačke budu usvojene jer se na njoj nalaze subvencije za grijanje jer je cilj da 'Eko toplane' ne poskupe grijanje. Ako ne prođe ova tačka, grijanje će stati ako se cijena ne poveća, a mi nismo za to i pokušaćemo da budemo brana poskupljenju", kazao je on.

Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Sjednica je važna, kako ističe – jer donosi Gradu prihode od 11 miliona KM.

"Ako Skupština te tačke ne donese, uskratiće Grad za ove prihode. Uvešće je u ciklus od šest mjeseci bez ijedne odluke koja donosi prihode i to su najveće sankcije koje se mogu desiti gradu", naveo je on.

Na ovoj sjednici je, kako je naglasio i odluka da se povećaju stipendije srednjoškolcima i studentima, prvi put nakon 15-20 godina, zatim važne odluke o neradnoj nedjelji i gradskom parku, te o javnom prevozu odnosno novi cjenovnik koji je neophodno donijeti s obzirom na to da, kako je kazao – Grad ne može da izdvoji dodatnih pola miliona KM za avgust.

"Novi cjenovnik mijenja samo pojedinačne i radničke karte, a penzioneri, đaci i studenti neće osjetiti povećanje cijene", podsjetio je on.

Gradonačelnik je napomenuo da se za današnju sjednicu Kolegijuma, sa saradnicima pripremao na to kako regaovati na sve negativne pojave kada je riječ o Kolegijumu, skupštinskim komisijama i većini u Skupštini.

"Bili smo spremni na sve scenarije odnosno ako budu radili mimo Statuta i najvažnijih strateških dokumenata da imaju oštru rekaciju nas sa druge strane koji želimo da radimo po pravdi, istini i svim propisima", zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić kazao je da su prethodne nedjelje na sjednici Kolegijuma imali određenih nedoumica u smislu potrebne većine da se izvrše određene korekcije u vezi sa dnevnim redom.

"Danas smo dobili tumačenje sekretara prema kojem je potrebno 17 glasova da bi se te korekcije izvršile. S obzirom na to da Kolegijm broji 32 člana s strane onaj prijedlog o skidanju određenih tačaka sa dnevnog reda nije dobio potrebnu većinu i sve predložene tačke će se naći na dnevnom redu. Naravno, sve tačke moraju proći resorne komisije", naveo je on.

Ilić je najavio da će naredna sjednica biti i posljednja prije pauze, odnosno održavanja opštih izbora u oktobru, što je i dosadašnja praksa.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE