• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić i Ilić o prevoznicima: Znali smo da neće doći do zaustavljanja javnog prevoza

Autor Nikolina Damjanić

Šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, Dragoslav Topić rekao je danas da su znali da neće doći do obustave javnog prevoza i da gradonačelnik Draško Stanivuković koristi situaciju "da ispadne heroj".

 SNSD o javnom prevozu Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Topić kaže da nije u redu što su građani u zadnji čas saznali da prevoz neće stati.

,,Mi smo unazad sedam dana konstantno vodili razgovore sa prevoznicima i sa gradonačelnikom. Razgovori sa gradonačelnikom su bili luđački”, rekao je on.

Topić ističe da je gradonačelnik tim činom želio postati heroj.

,,Mogu vam kazati da smo se na pauzi tokom skupštine složili da nije upitan jul mjesec, da Grad ima novca to da plati. Mi smo vodili razgovore da se održi vanredna sjednica danas ili sutra za avgust mjesec, u kojem ima najmanje putnika”, rekao je Topić.

Ističe da juče nije bilo nikakvog poziva na sastanak sa prevoznicima.

,,Juče na adresu SNSD-a nije stigao nijedan poziv da se pojavimo na sastanku sa prevoznicima. Za sastanak u ponedeljak sam saznao u 7:15 da je predviđen u 9 časova, a na njega nisam bio ni pozvan”, naglasio je Topić.

Poručio je da odbornici SNSD-a ni u avgustu neće podržati izmjenu cjenovnika.

Topić tvrdi da je gradonačelnik Banjaluke na pres konferenciji nakon sjednice pričao drugu priču.

,,Prijedlog gradonačelnika je bio da poskupljenje ide na teret građana. Na to nismo pristali. Kako su subvencije sa 320.000 otišle na 500.000 KM”, upitao je Topić.

Odbornik SNSD-a predlažio je da se naredne sedmice održi vanredna sjednica.

Predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić poručio je da na veliki broj problema utiču gradonačelnik i njegovi saradnici, ali da postoje problemi na koje ni sam gradonačelnik ne može uticati.

Povezano

 ,,Kada imate drugu stranu koja nema namjeru da odstupa od bilo čega, definitivno vidite da ne možete napraviti nikakvu saradnju pa nakon toga pitanje da li uopšte želite da se pojavite na nekim sastancima”, rekao je Ilić.

Ilić dodaje da nije dobro dovesti se u situaciju da sev traži 16 odbornika kako bi podržali neku odluku.

,,Kada uradite nešto dobro, tu ne zovete odbornike na otvaranja. Mi ne možemo pristati na takav stav da poskupljenja idu na teret građana, kada imamo najveći budžet”, poručio je Ilić.

Ilić podsjeća da je skupštinska većina podržala besplatne udžbenike, kao i sve što "misle dobrim za građane".

,,Vjerujem da su građani zbunjeni i jutros pitaju da li ide javni prevoz. Ja sam rekao da će biti javnog prevoza, nakon sjednice. Zašto je došlo do situacije da ljudi pomisle da neće biti, pa da se ovo predstavlja kao jedna velika pobjeda, a ustvari je poraz”, rekao je Ilić.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Sanivuković rekao je sinoć da je postignuto privremeno rješenje sa prevoznicima, zbog kojeg su pristali da ne obustave saobraćaj za jul mjesec, a Grad je dužan da uplati subvencije u iznosu od  pola miliona maraka.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SyntaxBL

Za to vrijeme imamo građanski protest u Aleji Svetog Save zbog izgradnje pristupne saobraćajnice za SPO na mjestu bivšeg Kina Kozara. Građani su se okupili u pokušaju da spriječe radove, inspekcija i policija su na terenu. Istražite ovaj slučaj!

MONDO REPORTAŽE