• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema dogovora o cjenovniku: U julu bez gradskog prevoza u Banjaluci?

Autor Dušan Volaš

Današnjem sastanaku prevoznika i predstavnika Gradske uprave i odbornika nije prisustvovao dio skupštinske većine, na čelu s SNSD-om. Nije postignut nikakav dogovor i prevoznici opet najavljuju da će od jula zaustaviti autobuse.

 Sastanak prevoznika i Gradske uprave u Banjaluci Izvor: Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da Grad nema mogućnost da spriječi prevoznike da zaustave saobraćaj od 1. jula.

"Bio je dogovor da danas počnemo oko 9 sati sa sastankom i tako pokušamo pronaći konsenzus. Imamo saglasnost DEMOS-a (stranka koja pripada skupštinskoj većini). Dio skupštinske većine (SP, US i SNSD) se nije pojavio i samim tim nemamo dogovora. SNSD nema svijest o problemima u prevozu", rekao je Stanivuković.

Možda će vas zanimati

Napominje da je Grad spreman da preuzme 80 odsto troškova poskupljenja prevoza.

"Subvencionišemo prigradska naselja koja su neodrživa, takođe studentske i penzionerske karte. Pojedinačne i radničke karte ne možemo", kaže on.

Stanivuković je rekao da trenutno predloženi cjenovnik podržava 14 odbornika (SDS, PDP, DEMOS, "Banjaluka zove" i SPS), a 16 ih je potrebno za većinu.

Napomenuo je da će neusvajanje novog cjenovnika dovesti do otpuštanja radnika.

"Uzeću primjer firme 'Aldemo turs' i 'Rale turs' koji, ako se ne riješi novi cjenovnik, ostaju bez 70 radnika", navodi Stanivuković.

Pozvao je predsjednika Gradskog odbora SNSD Vladu Đajića, te odbornike na sastanak prije održavanja sjednice Skupštine grada zakazane za 29. jun.

"Ako sve ovo ovako ostane od strane skupštinske većine, na čija politička vrata ćemo otići? To je krajnja granica", poručio je Stanivuković.

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić kaže da su karte trebale da poskupe već tru puta, od marta mjeseca, jer cijene goriva prevazilaze one koje su dogovorene ugovorom.

"Vjerujem da sam vam svima dosadio. Procedure izmjene cjenovnika su komplikovane. Ovo je već treći uslov za poskupljenje, koji imamo po ugovoru", rekao je on. Prevoznici traže da grad isplati sredstva za jun, da se usvoji novog cjenovnik, ali i da se izdvoje sredstva za finansiranje nerentabilnih linija

Mijić kaže da im prijeti gašenje preduzeća i otpuštanje radnika.

"Nismo dobili cjenovnik, ukoliko se to ne promijeni. Tako da, od prvog jula neće biti gradskog i prigradskog saobraćaja. Što se tiče privrednih subjekata i prevoza radnika, spremni smo da sklopimo ugovore sa firmama, kako bi radnici dolazili na posao", rekao je on.

Ranije je dogovoreno da se karte u javnom prevozu ne prodaju do sjednice Skupštine grada, koja je zakazana za srijedu, 29. jun.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Protestvuju ljudi s razlogom. Nemoze biti cijena karte ista kad je gorivo bilo 2 marke, i sad kad je 3.5

MONDO REPORTAŽE