• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedna "fotelja": Andrea Dorić imenovana za člana UO APIF-a

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Dorić je za člana Upravnog odbora APIF-a imenovana rješenjem Vlade RS na pet godina.

 Andrea Dorić imenovana za člana UO APIF-a Izvor: MONDO

Nakon što je nedavno imenovana za izvršnog direktora „Puteva Republike Srpske“, poslanik SP-a u Narodnoj skupštini RS Andrea Dorić dobila je fotelju i u Upravnom odboru Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), piše Capital.

Ona je za člana UO imenovana rješenjem Vlade RS na pet godina, nakon što je zbog isteka mandata razriješen dosadašnji Upravni odbor.

Možda će vas zanimati

Pored nje, novo ime u UO je i Milan Pilipović dok je Radmila Stojnić jedina od tri člana bivšeg UO koja će u narednom petogodišnjem periodu biti na toj poziciji.

Dorić je, nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Petra Đokića i Gorana Selaka, ostala uz Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske.

Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koaliciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra.

Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Zanimljivo je i da je Radmila Stojnić dobila novi mandat u Upravnom odboru APIF-a, iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS protiv nje i bivše direktorice Jelene Ćetković prošle godine podnijelo izvještaj tužilaštvu.

Mediji su tada pisali da je Stojnićeva osumnjičena da je mimo odluke UO agencije, potpisala Odluku o povećanju plate za direktora agencije za šta nije imala ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe i pribavila korist drugom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Сарадник

Па нека. Што сте љубоморни на дочину? Очигледно је да поседује квалитете које нико од нас других нема, и добро их користи. Пустите је да ради своју 'дужност' на миру новом/старом гажди.

Zole

@Сарадник piši latinicom , ćirilica ti ne ide od ruke

Zole

Čija je ljubavnica,znal se

Jaaa

A ti placaj redovno porez i ostalo da njima ide plata za djebalebarenje.

Srpski rodoljub

Dace Bog da nas nema ovo je zastidje sta rade od Srpske

MONDO REPORTAŽE