• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amidžić o javnom prevozu i "cijepanju" većine: To je odraz demokratije, a svako neka obrazloži svoje stavove

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornik SNSD, Srđan Amidžić komentarisao je novi cjenovnik javnog prevoza u Banjaluci, ali i činjenicu da je odluku podržao dio odbornika iz većinske koalicije oko SNSD-a.

 Srđan Amidžić. Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Amidžić je podsjetio da je obećavano (od strane Draška Stanivukovića) da će Banjaluka biti prvi grad koji će imati besplatan javni prevoz, a da je danas realnost da će sve kategorije stanovništva plaćati skuplji javni prevoz.

"Imamo dvostruko oporezivanje građana. Usljed inflacije svjedoci smo da se budžeti države i lokalnih zajednica PDV-a pune ubrzano. Smatrali smo da se dio tih sredstava treba vratiti građanima, a jedan od tih načina je subvencionisanje za sve kategorije. Nažalost, unutar Gradske uprave opredjeljenje je bilo da se ide sa prijedlogom povećanja cijene", kaže Amidžić.

Smatra da to nije trebalo da se desi u ovom momentu i da je SNSD predlagao subvencionisanje prevoza u ograničenom periodu, ali "neki su se opredijelili da se zavuče ruka u džep građana".

Za novi cjenovnik glasali su i odbornici iz većine okupljene oko SNSD-a: DEMOS, Ujedinjena Srpska i jedan odbornik Socijalističke partije. Šest odbornika SNSD-a bilo uzdržano.

"Mislim da je to odraz demokratije. Možete da se okupite oko različtih prijedloga. Mi smo izašli sa jasno definisanim prijedlogom koji je podrazumijevao da prevoznici nastave da funkcionišu, ali da građani ne plate trošak. Ali Gradska uprava je predložila da građani plate trošak. Svako ko je glasao treba da da obrazloženje za te svoje stavove", komentariše Amidžić, dodajući da se "pitanje koalicije" ne može postavljati samo na osnovu jedne odluke.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE