• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština Grada Banjaluka: Dogovoren novi cjenovnik u javnom prevozu, subvencije za grijanje i veće stipendije

Autor Dušan Volaš

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, između ostalog, dogovoren je novi cjenovnik u javnom prevozu, subvencije za grijanje, kao i veće stipendije za učenike i studente.

 Skupština Grada Banjaluka Izvor: Aleksandar Čavić, Gradska uprava Banjaluka

Iz Gradske uprave Banjaluka je saopšteno da će u vezi s cjenovnikom u javnom prevozu grad na sebe preuzeti teret poskupljenja za studente, srednjoškolce i penzionere.

Za cjenovnik je glasalo 16 odbornika (PDP, DEMOS, Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija Srpske, jedan odbornik Socijalističke partije), dok je šest odbornika SNSD-a bilo uzdržano.

Možda će vas zanimati

Prethodno su odbijeni amandmani Kluba odbornika SNSD-a na ovaj cjenovnik prema kojima je, između ostalog, traženo da grad izdvoji pola miliona KM mjesečno za javni prevoz. Za ove amandmane glasalo je devet odbornika iz dijela skupštinske većine, dok je devet odbornika bilo protiv i sedam uzdržanih.

Predsjednik Skupštine Banjaluke Mladen Ilić je rekao da je današnjim zasjedanjem završena priča u vezi sa javnim prevozom s obzirom da je usvojen novi cjenovnik.

"Došli smo do konsenzusa u vezi sa velikim brojem tačaka. Imali smo raspravu u vezi sa spornim regulacionim planom u centru grada i svi smo saglasni da je ovo gorući problem koji je zadesio grad", rekao je Ilić.

On je istakao da je ovo posljednje zasjedanje pred izbore u oktobru, te da odmah nakon izbora očekuje sjednicu Kolegijuma, a potom u drugoj polovini mjeseca i novu sjednicu gradskog parlamenta.

Skupština je danas usvojila odluku o povećanju stipendija učenicima i studentima, tako da će ona za učenike po osnovu uspjeha i socijalnog statusa sa 80 KM biti povećana na 100 KM, a za studente po istim osnovama sa 130 na 150 KM.

Kada je riječ o stipendijama za deficitarna zanimanja odnosno struke, za srednjoškolce je predloženo povećanje sa 160 na 170, a za studente sa 250 na 260 KM.

Usvojena je nova odluka prema kojoj je investitor koji gradi kolektivni stambeno-poslovni objekat, kolektivni stambeni objekat ili poslovni objekat površine veće od 1.000 kvadrata dužan da obezbijedi sadnju jednog drveta na svakih 500 kvadrata površine.

Na zasjedanju Skupštine Banjaluke donesena je i odluka o odobravanju subvencija privrednom društvu "Eko toplane", prema kojoj će grad izdvojiti dva miliona KM za ove subvencije kako ne bi došlo do poskupljenja grijanja.

"Zeleno svjetlo" dobila je i odluka o postupku dodjele subvencija za nabavku opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE