• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK BiH: U postupku obrade oko 20.000 prijava birača za glasanje van zemlje

Autor Nikolina Damjanić

Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da je u postupku obrade oko 20.000 prijava birača za glasanje van zemlje.

 Broj prijavljenih za glasanje izvan BiH Izvor: CIK BiH

Iz CIK-a navode da je za predstojeće izbore u oktobru putem aplikacije "e-Izbori" nalog otvorilo oko 88.000 lica, od kojih oko 10.000 nije završilo postupak prijave, o čemu su dva puta obaviješetni, te pozvani da završe postupak prijave jer u suprotnom neće biti razmatrane.

Putem telefaksa zaprimljeno je oko 1.400 pošiljki koje su u obradi, odnosno postoji mogućnost da ima duplih prijava, za više osoba u jednoj pošiljci i slično.

U saopštenju se podsjeća da je u ponoć istekao rok za podnošenje prijava za glasanje van BiH, te dodaje da će birači kojima se prijava obrađuje nakon 19. jula i čija prijava sadrži nedostatke biti obaviješteni na mejl da u roku od dva dana od dana prijema obavještenja otklone nedostatke u prijavi.

U obavještenju će biti napomena da će tu mogućnost imati samo jednom u okviru ta dva dana i da prije nego što označe rubriku "pošalji zahtjev" provjere da li su otklonili nedostatke. Nakon jedne pružene prilike za otklanjanje nedostataka njihov nalog će biti "zaključan".

"CIK u ovom trenutku, dok još traje obrada prijava za glasanje van BiH, ne može objaviti precizne podatke o broju prijava koje ispunjavaju ili ne ispunjavaju uslove, kao ni statistike po državama i druge statistike", dodaje se u saopštenju.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE