• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik u Semberiji: Narednih dana hitan odgovor na sušu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se Republika Srpska narednih dana baviti odgovorom na sušu koja je desetkovala poljoprivrednu proizvodnju.

 Srn2022-8-6_1935317_1.jpg Izvor: Darko Terzić/Srna

"Predstoji nam da damo hitan odgovor na sušu koja je očigledno desetkovala poljoprivrednu proizvodnju kukuruza, voća i drugih kultura. Bavićemo se tim narednih dana", rekao je Dodik novinarima u Donjem Crnjelovu.

Dodik je rekao da je vidljivo da je šteta već ogromna.

"Ne smijemo dozvoliti da ljudi zbog te štete ne budu sposobni za sljedeću sjetvu tako da ćemo razgovarati ovdje s ljudima i o toj temi", naveo je Dodik.

Možda će vas zanimati

On je ukazao na ulaganja Vlade Srpske na području Semberije i cijele Republike Srpske.

Dodik je rekao da je posjetio ovo selo vrijednih domaćina, koji su sve što imaju stekli u poljoprivredi, radeći na ovom teškom poslu, i koji su iz generacije u generaciju gradili imanja.

On je dodao da je Republika Srpska prisutna ovdje i da će nastaviti da rješava sve druge infrastrukturne probleme koji su ovdje na dnevnom redu.

"Činjenica je da smo pristupili izgradnji sistema navodnjavanja rješava za ove poljoprivredne proizvođače jedno od najtežih pitanja ovog vremena, a to je kako obezbijediti navodnjavanje", rekao je Dodik.

On je istakao da je na ovom prostoru time obuhvaćeno 6.000 hektara.

"Da bi to bilo moguće morali smo prije 10-20 godina da izgradimo kanal Dašnica od Drine do Save, a voda koja se zahvata koristi se za navodnjavanje. Drago mi je što je to uspjelo, ovo je prvi prostor gdje smo tako masovno pristupili rješavanju sistema vodosnabdijevanja. To je već pokazalo dobre rezultate i mi ćemo to nastaviti ovdje da radimo", naglasio je Dodik.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE