• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojena odluka o dokapitalizaciji Rudnika željezne rude "Ljubija"

Autor Dušan Volaš

Skupština akcionara Rudnika željezne rude "Ljubija" danas je donijela odluku o dokapitalizaciji Rudnika, rekao je rukovodilac Službe za pravne poslove u Rudniku Ognjen Hrnjak.

 Skupština akcionara o dokapitalizaciji RŽR Ljubija Izvor: Grad Prijedor

Skupština akcionara Rudnika željezne rude "Ljubija" danas je donijela odluku o dokapitalizaciji Rudnika, rekao je rukovodilac Službe za pravne poslove u Rudniku Ognjen Hrnjak.

Hrnjak je rekao novinarima da su usvojene sve tačke koje su bile na dnevnom redu, a to su treća emisija akcija društva, izmjene statuta i povećanje kapitala.

Prema njegovim riječima, Vlada vodi postupak pregovaranja i to nije završni čin već su se time stvorili preduslovi za početak postupka dokapitalizacije Rudnika željezne rude "LJubija".

"Vlada je u dva navrata pokušala da proda svoj većinski paket akcija i nije uspjela da pronađe strateškog partnera. Ovaj put pojavio se strateški partner s kojim će Vlada poslije današnjih odluka ući u postupak dokapitalizacije svog preostalog kapitala u ovom društvu", rekao je Hrnjak novinarima.

On je naveo da predstavnik državnog kapitala nije prisustvovao današnjoj sjednici, o čemu je pismeno obavijestio Skupštinu, ali je glasao za usvajanje svih tačaka dnevnog reda.

Mediji su ranije prenijeli da je Republika Srpska odlučila emisijom akcija dokapitalizovati RŽR "Ljubija", nakon čega će ostati bez većinskog udjela u ovom preduzeću. Akcije bi, po izvještavanju medija, trebalo da kupi jedan američko-kanadski konzorcijum.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE