• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladima će druga tranša pomoći od 100 KM biti uplaćena 5. septembra

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Druga tranša pomoći od po 100 KM za mlade u Republici Srpskoj biće uplaćen 5. septembra.

 druga tranša pomoći od 100 KM Izvor: MONDO

Ovo je, kao i prvu tranšu pomoći najavio srpski član Predsjedništva BiH i kandidat za predsjednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, Milorad Dodik.

Osim toga Dodik je najavio da će institucije Republike Srpske omogućiti dodatne pogodnosti za studente koji žive u domovima, pa čak i besplatan smještaj.

"Za sve koji imaju pravo na boravak u studentskim domovima to će biti besplatno, uz neke veoma niske naknade za ishranu od marku, marku i nešto po obroku", izjavio je Dodik za Radio-televiziju Gradiška.

Ponovo je najavio da će u septembru penzioneri i boračke kategorije stanovnika dobiti još jednom po 100 KM.

Ranije je Dodik izjavio da će pokrenuti inicijativu da se nezaposlenim majkama sa četvoro i više djece u Srpskoj obezbijedi redovna mjesečna naknada od 750 KM, sa pripadajućim doprinosima za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

"Na taj način one će moći da se posvete svojoj višečlanoj porodici. To će sigurno olakašati njihov položaj", istakao je Dodik.

Dodik je prvi najavio, a zatim je i resorna ministarka Srebrenka Golić potvrdila, da će Vlada Srpske u narednih sedam do 10 dana pripremiti set zakona u vezi sa legalizacijom stambenih objekata izgrađenih do 2013. godine, kako bi se prvenstveno izbjeglim i raseljenim porodicama omogućilo da bez naknade legalizuju ono što su izgradili u nuždi da sebi obezbijede krov nad glavom.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oi

Zar nije više dosta i izbjeglica i njima samim pomoć koju dajete.Znači sutra kad bi bio rat,bolje je za pojedine,pobjeći iz svojih kuća,izuzetak su oni koji su stvarno morali pobjedi ali njih je u odnosu na "prijavljene",malo,ti znači bolje prolaze od onih što su ostali na svojim ognjištima.Izbjeglice imaju dupla imanja,jedno u federaciji gdje idu i siju a drugo što im dade država a ne uze od njih tapiju u federaciji,pa da država raspolaže zemljom u federaciji.

.

A šta je sa domaćim stanovništvo,zar neće biti isti zakon za svo stanovništvo,osim za izbeglice i raseljena lica?

Fz

Odakle sve te pare niču ko pečurke?Samo nema za one koji su na birou i koji su zbog "više sile"ostali bez posla i koji su oboleli,pa čak nemaju pare,da idu kod doktora,jer treba platiti participaciju,terapije,nalaze,lijekove i ko mora platiti prevoz.To je tako loše,da se niko ne obazire na tu kategoriju ljudi i da nikoga nije briga za takve ljude,osim pred izbore.Vidjeće svako kako će ko proći na izborima.Neka niko nikoga ne optužuje,kada listići budu križani ili namjerno se pravili nevažećim,nek niko nemisli da je narod nepismen.

MONDO REPORTAŽE