• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarac: Hrvatska ignoriše sve zahtjeve iz Srpske i BiH vezane za Trgovsku goru

Autor Nikolina Damjanić

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac kaže da Hrvatska zanemaruje stavove BiH da se na adekvatan način onemogući izgradnja odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, ali da odgovori na ovaj problem neće izostati.

 Košarac o Trgovskoj Gori Izvor: Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac je Srni rekao da to može biti otvoreno bilateralno pitanje BiH i Hrvatske, jer je za institucije BiH imperativ očuvanje života i zdravlja 250.000 stanovnika i Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) koji žive u pojasu rijeke Une.

"Iz informacija kojima raspolažemo, vidljivo je da hrvatska strana ne odustaje. Mi smo na temelju naše aktivnosti po međunarodnim sporazumima koje BiH ima potpisane, intervenisali u julu. Na zajedničkoj konferenciji smo naglasili da Hrvatska potpuno zanemaruje stavove BiH", istakao je Košarac.

Košarac je rekao da su eksperti BiH izuzetno posvećeni aktivnostima i da adekvatni odgovori na ovaj problem sigurno neće izostati.

"Zabrinjavajuća je poruka koja gotovo svakodnevno dolazi iz Hrvatske, ali ni mi nećemo odustati od naših napora da, ili pravnom borbom ili na neki drugi način, to pitanje definišemo da Hrvatska ipak treba da odustane od takve lokacije", poručio je Košarac.

On je naglasio da u Hrvatskoj postoje druge lokacije na kojima se to isto može uraditi.

"Vjerujem u snagu institucija i predanom radu ljudi koji rade na tom pitanju, kako u pravno tako i u ekspertskom timu", rekao je Košarac.

On je podsjetio da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potencirao to pitanje i da je donesen zaključak da sve institucije moraju biti mobilisane na tom pitanju da se namjera Hrvatske onemogući.

"Vjerujem da će biti još borbe. Nisam siguran da će Hrvatska odustati, ali nećemo ni mi odustati od naše namjere", poručio je Košarac.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE