• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Sa SNSD-om je Srpska mirna i stabilna

Autor Dragana Božić

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je na centralnoj predizbornoj tribini u Loparama da vlast predvođena ovom strankom čuva mir i stabilnost u Republici Srpskoj i štiti njene nadležnosti.

 Srn2022-9-14_2117143_4.jpg Izvor: SRNA/Ljerka Bjelica

"Vodimo računa o potrebama naših ljudi i zato smo uspijevali tokom svih godina da povećavamo plate i penzije, podsticaje u poljoprivredi i borački dodatak, da uvodimo nova prava kada je u pitanju porodica, trudnice i nezaposlene majke i treba da budemo ponosni na politike SNSD-a usmjerene na čovjeka, na Republiku Srpsku, jer sve što smo prethodnih godina radili je u toj funkciji", rekla je Cvijanovićeva.

Ističući da i Lopare žele da budu dio pobjedničke ekipe SNSD 2. oktobra, ona je navela da je sigurna u tu pobjedu jer je zaslužena teškim i odgovornim radom.

Ona je dodala da sa druge strane i nemaju protivkandidata ni politika, dok je za Mirka Šarovića rekla da je kukavica, a za Jelenu Trivić da je neznalica.

"Narod je uz politiku SNSD-a zato što vjeruju onome što radimo i zato što nikada nismo nešto obećali, a da nismo izvršili. S nama je Republika Srpska mirna i stabilna i ostaće u sigurnim rukama, jer naša Republici treba da bude u sigrnim rukama, potrebni su joj političari koji imaju stav i znaju da su za Srpsku važne jake institucije da bi mogla da čuva samu sebe i svakog našeg čovjeka", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je na tribini SNSD u Loparama pozdravila i koalicione partnere i istakla da treba da se drže zajedno, da dođu do tog velikog političkog cilja.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je on čovjek mira, da u politici ne blefira i ne vara, nego sve mjeri prema interesu Republike Srpske.

"Ulažem napore da obezbijedim da Republika Srpska ima dovoljno energije i hrane u ovim teškim vremenima, dok Evropa jauče da će biti hladno i teško, ja pokušavam sve da uradim da to ne bude tako", rekao je Dodik.

Ističući da svoj patriotizam ne mora da dokazuje nakon 18 godina vođenja Republike Srpske, uz Cvijanovićevu kao najbližeg saradnika, Dodik je istakao da nikada nije ni pomislio da je Srpska mala, u odnosu na veliku Njemačku ili SAD, već da se osjeća kao da je predsjednik Kine.

"Republika mora da živi, ovaj narod jedino sigurno što ima je Republika Srpska", naglasio je Dodik.

On je rekao da su njegove politike bazirane na jačanju Srpske pravoslavne crkve, institucija Republike Srpske i dobrih odnosa sa Srbijom, koju je nazvao snagom koja osigurava stabilnost Srpske.

"Sutra ćemo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ja zajedno otvoriti radove zu novih 20 kilometara auto-puta, to je naš strateški interes, jer mi nismo više oni koji krpe rupe na putu, nego smo izgradili već 120 kilometara auto-puta i gradimo dalje", naglasio je Dodik.

Kao važno je izdvojio i dobre odnose sa Rusijom, najavljujući skoru posjetu s ciljem da obezbijedi izgradnju gasovoda i jeftin energent za Republiku Srpsku, a istakao je i dobru saradnju sa Kinom i Mađarskom.

"Nije vrijeme za eksperimente koji bi nas oslabili, moramo se okupiti da budemo jači. Očuvali smo mir, stabilnost i izvjesnost i 2. oktobra ne mijenjajte ništa", poručio je Dodik.

Nosilac liste SNSD za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović upozorio je da dolaze ozbiljna i teška vremena i da zemlju treba da vode dokazani državnici, Dodik i Cvijanovićeva, a ne istrošeni poličari ili amateri koji bi se kockali sa Republikom Srpskom.

Na tribini u Loparama je Obren Petrović, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine, poručio da je uz SNSD najveća snaga Srpske Dodik, koji je ispunio sve što je obećao i koji može voditi Republiku tako da ona bude sigurna.

"Mi ćemo u parlamentu BiH biti jedan tim i sa članom Predsjedništva Željkom Cvijanović branićemo interes Republike Srpske, ništa protiv interesa FBiH, ali sve za interes Republike Srpske", rekao je Petrović.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Lopare Stevan Sandić rekao je da su izbori 2. oktobra istorijski, zbog refleksije događaja u svijetu i da je istorijski zadatak da se sačuva Republika Srpska, njen identitet i integritet.

Kandidat SNSD-a iz Lopara za Narodnu skupštinu Vesna Lakić nazvala je stranačku listu pobjedničkom reprezentacijom i poručila opoziciji u Srpskoj da i treba da se izoluje od onih koji nikada srpskom narodu nisu željeli dobro.

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE