• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više od 800 vojnika na Manjači: Ocjenjivanje po NATO standardima (FOTO)

Autor Dušan Volaš

Postrojavanjem više od 800 pripadnika Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH danas je u kasarni "Mika Bosnić" na Manjači ozvaničen početak vježbe "Kombinovani napor 22".

 Vojna vježba na Manjači Kombinovani napor 2 Izvor: OS BiH

Ova vježba je ujedno i finalno ocjenjivanje ove deklarisane jedinice, kao i reevaluacija voda Vojne policije i voda za uklanjanje eksplozivnih sredstava, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Tokom petodnevne vježbe biće izvršeno ocjenjivanje (NEL-2) po NATO Konceptu operativnih sposobnosti s ciljem provjere dostignutog nivoa obučenosti pripadnika Bataljonske grupe, te spremnosti i sposobnosti djelovanja u multinacionalnom okruženju po NATO standardima.

Smotru Bataljonske grupe lake pješadije izvršio je načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, koji je u svom obraćanju naglasio važnost vježbe koja je kruna aktivnosti Oružanih snaga od njihovog osnivanja.

On je naglasio profesionalizam, spremnost i sposobnost pripadnika Oružanih snaga, kako kroz dosadašnja ocjenjivanja, tako i kroz angažman u međunarodnim mirovnim misijama.

Postrojenim jedinicama su se obratili i komandant Operativne komande generalmajor Radovan Ilić i direktor vježbe brigadir Slaven Blavicki.

Procjenu jedinice će izvršiti evaluatorski tim sačinjen od 20 ocjenjivača iz zemalja NATO-a i Partnerstva za mir i 50 ocjenjivača iz Oružanih snaga BiH.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE