• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK BiH: Počela distribucija izbornog materijala

Autor Nikolina Damjanić

Centralna izborna komisija (CIK) BiH počela je rano jutros distribuciju osjetljivog izbornog materijala, u koji spadaju i glasački listići, prema opštinskim/gradskim izbornim komisijama u BiH.

 Počela dostava izbornog materijala Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prvog dana sedam kamiona, pod policijskom pratnjom i nadzorom službenika Sekretarijata CIK-a, dostaviće materijal u 31 opštinu/grad u BiH koji će uz zapisnik o primopredaji biti predat nadležnim opštinskim/gradskim izbornim komisijama, saopšteno je iz CIK-a.

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema izbornim komisijama u lokalnim zajednicama traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29. septembar.

Opštinske/gradske izborne komisije predaju izborni materijal biračkim odborima dan prije, a najkasnije 12 časova prije otvaranja biračkih mjesta.

U skladu sa Pravilanikom o sprovođelju izbora birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta, koji policija obezbjeđuje.

Predsjednik i članovi biračkog odbora odgovorni su za bezbjednost izbornog materijala na biračkom mjestu od trenutka prijema materijala, pa do završetka svih svojih dužnosti nakon zatvaranja biračkog mjesta, okončanja procesa brojanja i dostave glasačkog materijala opštinskoj/gradskoj izbornoj komisiji.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE