• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ekonomska saradnja sa Rusijom od najveće važnosti

Autor Dušan Volaš

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata.

 Milorad Dodik o ekonomskoj saradnji sa Ruskom Federacijom Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, gdje nam Moskva djeluje kao strateški partner", rekao je Dodik za "Rusku gazetu".

On je naglasio da je, osim toga, Ruska Federacija garant opstanka Srba u BiH u ovom nestabilnom i neizvjesnom vremenu.

Dodik je istakao da je Ruska Federacija najvažniji diplomatski saveznik Republike Srpske, koji štiti interese Srpske u međunarodnoj političkoj areni i u okviru ključnih organizacija, posebno UN.

Prema njegovim riječima, postoji mnogo mogućnosti za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, a posebno kada je riječ o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja koja nije u potpunosti realizovana.

"Mladi iz Republike Srpske treba da nauče ruski jezik da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima", rekao je Dodik i istakao da je to jedini način da se uspostave duboke kulturne veze između Rusa i Srba, na kojima će se onda lako graditi politička i ekonomska saradnja.

Dodik je juče uputio i rođendansku čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu sa željom da njegove višestruke aktivnosti za dobro Rusije i ruskog naroda, u težnji ka nepokolebljivim vrijednostima patriotizma, slobode i pravde, budu uspješne i plodonosne.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE