• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U četvrtak počinje kontrolno brojanje glasova za predsjednika Srpske, omogućen prenos na televiziji

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike RS počinje u čevrtak u 15.30 sati, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK).

 Novo brojanje glasova za predsjednika RS Izvor: Anadolija

Iz CIK je saopšteno da će na osnovu Naredbe Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Ulica Alipašina bb, objekat „ZETRA“) u četvrtak, 13.10.2022. godine u 15.30 sati početi otvaranje vreća i "kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti" na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Akreditovani posmatrači političkih stranaka, ispred kojih su ovjereni kandidati za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i nezavisnih kandidata, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditovani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja.

"Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTV BiH, RTV FBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu UŽIVO u cjelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Isto će biti omogućeno i drugim zainteresovanim medijima u BiH", saopšteno je iz CIK.

CIK je danas donijela novu Naredbu prema kojoj se, u cilju pravilnog objedinjavanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje je broj glasova za kandidata veći od ukupnog broja glasova koje je osvojio politički subjekt ispred koje je ovjeren za učešće na izborima, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća sa glasačkim listićima, izvrši kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora sa 45 redovnih biračkih mjesta za nivo Parlamentarna skupština BiH, Parlament Federacije BiH, Narodna skupština RS i skupštine kantona.

"Naredba će biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatraće se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditovanim posmatračima. O terminu početka postupanja Glavnog centra za brojanje po današnjoj Naredbi Centralne izborne komisije BiH javnost će biti blagovremeno informisana".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE