• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK naredio novo brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Centralna izbora komisija BiH donijela je danas na hitnoj sjednici odluku o novom brojanju glasova za predsjednika RS na svim glasačkim mjestima.

 CIK BiH novo prebrojavanje glasova za predsjedenika RS Izvor: MONDO

Na hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika RS, na svim redovnim biračkim mjestima u RS, "zbog neregularnosti i matematičkih nelogičnosti". 

Ponovno brojanje naloženo je na 2.239 redovnih biračkih mjesta.

Povezano

"CIK je jutros održao kolegijum na kojem je razmotrio primjedbe i prigovore na tok izbornog procesa u RS za predsjednika i potpredsjednika RS. Imali smo materijalne dokaze i video materijale gdje je nedvosmisleno taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora. CIK je odlučio izdati naredbu: CIK po službenoj dužnosti glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši otvaranje vreća i prebroji glasačke listiće ponovo i listiće u Brčko Distrikutu za predsjednika RS", rekao je predsjednik CIK-a Suad Arnautović u obrazloženju odluke.

Odluka je usvojena za šest glasova za i jednim protiv.

Lideri i predstavnici PDP-a, SDS-a i Liste za pravdu i red, zajedno sa kandidatom za predsjednika Republike Srpske Јelenom Trivić, predali su u srijedu Centralnoj izbornoj komisiji u Sarajevu zahtjev za ponovno brojanje i poništavanje izbora za nivo predsjednika RS jer tvrde da su prikupili dokaze o brojnim nepravilnostima i kršenjima izbornog zakona.

Po preliminarnim i nepotpunim rezultatima koje je danas objavio CIK BiH na osnovu 98,03 odsto obrađenih biračkih mjesta kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik vodi sa osvojenih 291.915 glasova ili 48,14 odsto, dok njegov protivkandidat iz PDP-a Jelena Trivić ima 262.969 glasova ili 43,37 odsto, 

Prema podacima CIK-a, još je ostalo da se obradi 1,97 odsto biračkih mjesta. Od prebrojanih glasačkih listića za poziciju predsjednika Republike Srpske važećih je 94,43 odsto, a 5,57 odsto nevažećih.

Pravo glasa na ovim izborima imala su 1.259.322 birača koji su imali priliku da glasaju za 31 kandidata.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

JoviBL

Pobjedice Mile jos vecom razlikom haha

Max

Posteno. Brojite i dosta vise ovih protesta i gluposti

MONDO REPORTAŽE