• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS: Zapaljeni glasački listići nisu pravi (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Glasački listići sa snimka BNTV na kojima se vidi njihovo uništavanje ne odgovaraju onima koji se nalaze na stranici Centralne izborne komisije, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 MUP RS o zapaljenim glasačkim listićima Izvor: Youtube/ BNTV

Uprava kriminalističke policije MUP Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzela je mjere i radnje na utvrđivanju autentičnosti snimaka koji su objavljeni na internet portalu BN Televizije na kojima se vidi paljenje i uništavanje glasačkih listića.

Iz MUP-a su naveli da je u okviru tih aktivnosti urađeno poređenje glasačkih listića čije se paljenje i uništavanje prikazuje na video snimcima sa onima koji su predstavljeni na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

"Utvrđeno je da sporni glasački listići tj. oni koji se prikazuju na navedenim video snimcima ne odgovaraju onima koji se nalaze na stranici CIK-a BiH", istakli su iz MUP-a Srpske za RTRS.

Iz MUP-a napominju da od CIK-a BiH još nisi dobili tumačenje serijskih brojeva glasačkih listića koji se vide na navedenim snimcima.

"Od BNTV-a nismo dobili tražene informacije o snimcima koje su objavili, kao i same snimke radi daljeg kriminalističkog vještačenja. Javnost će biti informisana o konačnim rezultatima ove istrage", istakli su iz MUP-a.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bbbb

Pa hoće li iko odgovarati za te laži?

Miloš

Kad bi braća opozicionari barem 5% veza u ambasadama i energije koje ulažu u ove razne izmišljene konstrukcije uložile u napredak i ekonomski prosperitet opština u kojima su na vlasti, onda bi možda i dobili izbore.

MONDO REPORTAŽE