• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naređeno otvaranje vreća i brojanje glasova sa četiri izborna mjesta u Banjaluci

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

CIK danas je na sjednici donijela naredbu kojom se nalaže Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje svih vreća sa izbornim materijalom, a u cilju pronalaska obrazaca za zbirne rezultate, sa četiri redovna biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Banjaluka.

 listic Izvor: Elman Omić, Anadolija

Kako je rečeno na sjednici CIK-a BiH, iz Izvještaja glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Opšte izbore 2022. godine utvrđeno je da za četiri biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Banjaluka nisu uneseni rezultati izbora.

"Prijedlog je da CIK BiH donese naredbu kojom bi se naredilo Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje svih vreća sa izbornim materijalom, a u cilju pronalaska obrazaca za zbirne rezultate sa redovnih biračkih mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Banjaluka i to: za biračko mjesto 034B010 za nivo Parlamentarna skupština (PS) BiH, Narodna skupština (NS) RS; biračko mjesto 034B027B za nivo Predsjedništva BiH, PSBiH i NSRS; biračko mjesto 034B117 za nivo NSRS i biračko mjesto 034B204 za nivo NSRS", navedeno je na sjednici.

Nakon izvršenog otvaranja vreća i pronalaska obrazaca Glavni centar za brojanje bi unio izborne rezultate u aplikaciju, a ukoliko Glavni centar za brojanje nakon otvaranja vreća ne pronađe obrasce za zbirne rezultate, izvršio bi ponovno kontrolno brojanje i utvrdio izborne rezultate za navedena biračka mjesta.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE