• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jerinić: Prvo prebrojte Doboj, ako poništite izbore slijede tužbe 20.000 ljudi

Autor Dušan Volaš

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je u otvorenom pismu predsjedniku Centralne izborne komisije BiH Suadu Arnautoviću da je iznio lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija

 Jerinić: Prvo prebrojte Doboj, ako poništite izbore slijede tužbe 20.000 ljudi Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Prema njegovim riječima, građani će, ukoliko danas ne bude prebrojavan prvo Doboj već poništeni izbori u ovom gradu, odreagovati nizom mjera - peticijom za smjenu Arnautovića, kolektivnom tužbom protiv njega i protestom ispred CIK-a.

"Zanemarili ste činjenicu da je Gradska izborna komisija Doboj sve radila prema vašim instrukcijama i uputama. Tokom primopredaje materijala, sve je navedeno, a vi ste svjesno i namjerno ćutali do dana prebrojavanja. Iznijeli ste takvu lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija, da ja, prvi čovjek grada, nemam pravo ćutati na iste", istakao je Jerinić.

Prema njegovim riječima, ukoliko CIK danas ne bude prebrojavao prvo Doboj već budu poništeni izbori u Doboju, kako je čuo da je dogovoreno sa Kristijanom Šmitom, Arnautović može očekivati sljedeći odgovor:

"Peticiju 20.000 Dobojlija ka Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za vašu smjenu, zatim kolektivnu tužbu 20.000 Dobojlija protiv Suada Arnautovića. I do Strazbura ćemo ići, čast svojih građana ne dam. Protest 20.000 Dobojlija ispred CIK-a", naglasio je Jerinić.

Ukoliko Dobojlijama ne bude omogućen ulazak u Sarajevo, grad u kome bi svi građani BiH trebali imati ista prava, Jerinić je ukazao Arnautoviću da je onda jasno da namjerno i svjesno podrivaju Dejtonski mirovni sporazum.

"Ničim nas zaplašiti nećete jer Dobojlije su časno i pošteno svoju građansku dužnost obavile. Sva opozicija, po vašim zvaničnim podacima, u Doboju ima 3.629 glasova i vi vjerujete toj manjini, statističkoj grešci da je Doboj grad prevara? Znate i sami da nije. Znate ali ne smijete nalogodavcu reći", naglasio je Jerinić.

Jerinić je naveo da je sa svojim sugrađanima prošao kroz izuzetno teške situacije, naročito u pandemiji i ne dozvoljava da pod plaštom demokratije bude uništavan najperspektivniji grad.

"Uzdržaću se od ružnih riječi, mada, vi ne zaslužujete nikakvo poštovanje. Poslednji put vas upozoravam, siđite s leđa građanima Doboja. Vi, Suade Arnautoviću zaustavljate privredni razvoj Doboja, vi bacate ljagu na Doboj, vi uništavate jedan od većih gradova u Republici Srpskoj", naveo je Jerinić.

On je istakao da "Dobojlije nisu kukavice niti žele trpiti mučenje, psihičko zlostavljanje, torturu i napade".

"Dok sam bio zamjenik ministra odbrane, slušao sam priče u Sarajevu o Suadu Arnautoviću. I to, dok je bio načelnik kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova da je svako jutro, prvo otvarao poštu, čitao, kopirao, pa sve vraćao, lijepio i tek onda ministru unosio. Kopije je dostavljao paralelnoj strukturi tajne bošnjačke policije. Sada, razmišljam, da li je Suad Arnautović već otvorio vreće iz Doboja? I ako jeste, kome li ste materijal proslijedili", naglasio je Jerinić u otvorenom pismu.

Gradonačelnik Doboja poručio je da je uveren da će, jednog dana kada pravo zavlada i zakoni se počnu poštovati i primjenjivati, sva pitanja dobiti prave odgovore.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Sta prica ovaj covjek?

Pravi Banjalucanin

Reče mali obren ovaj mislim mali pop, covjek koji bi iz svoje vlastite kuce prodavao samo da zadrzi fotelju... Procistice se ovi izbori , pa ce takvi kao ti ici malo kopati minerale i saditi cvijece.

Banjalučanin

Tako je Borise,dosta je vise zapadne demagogije kroz RS političare….domaće izdajnike inače….

MONDO REPORTAŽE