• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: U Doboju brutalnom krađom nestalo 60 odsto od 120.000 praznih listića

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović na večerašnjoj konferenciji za novinare poručio da je nestanak neiskorištenih glasačkih listića u Doboju nevjerovatna manipulacija i krađa koju treba istražiti.

 Borenović o nestalim glasačkim listićima u Doboju Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Danas smo od predsjednika CIK-a čuli informaciju da u Doboju sa 61 biračkog mjesta CIK-u nisu vraćene vreće sa neiskorištenim listićima, to znači da nije vraćeno 60% neiskorištenih glasačkih listića, od ukupno 120.000, u prosjeku po 30.000, koliko je trebalo biti vraćeno neiskorištenih za predsjednika Republike Srpske, člana Predsjedništva, NSRS, PS BiH”, rekao je Borenović.

Poručio je da je ovo nevjerovatna izborna manipulacija i krađa, koju treba istražiti.

“Ovi neiskorišteni listići su očigledno poništeni ili dopisani ili zamijenjeni. Da li to potvrđuje sve ovo što smo ovih dana gledali da je neko palio, uništavao listiće? Sve treba detaljno istražiti”, naglasio je PDP-a.

Možda će vas zanimati

Borenović kaže da je ključno pitanje kako je moguće da listići uredno dođu sa 45 biračkih mjesta, a listića sa 61 biračkih mjesta nema.

“Nema čak 60 odsto neiskorištenih listića. Nestali su. Ponovljeno brojanje nije ni počelo, a dolazimo do ovakvih podataka zbog čega pada izborni proces”, naglasio je.

Borenović je pozvao pravosudne institucije da sprovedu istragu, da se utvrdi šta se desilo sa glasačkim listićima.

Podsjećamo, Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović rekao je da je, nakon što je preuzet izborni materijal iz svih opština u BiH, "vrlo indikativno da, na primjer, od 106 biračkih mjesta u gradu Doboju sa 61 biračkog mjesta (57,55 posto) ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih glasačkih listića".

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je na ovo reagovao demantom, rekavši da je laž da ne postoje vreće i pečati neiskorištenih glasačkih listića iz Doboja. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bosko

Iskreno se nadam da ce se izbori ponoviti i da ce vas onaj nesrecni Mile pomesti.Svaki Srbin koji stane na stranu zapada zasluzuje da bude izbrisan sa politicke scene, narocito u ovom trenutku u vremenu.Srbi samo izdaju ne prastaju,ostalo sve kod nas prolazi...

Бутулија

Откуд Добоју 120 хиљада гласача?

Idiote

@Бутулија Imas listice sa cetri nivoa glasanja, eto otkud, slunto botovski.

Bigi

Sve ste spinovali i organizovali

Младен бојДо

Пуна вам уста Добоја а нисте успјели два честита кандидата да представите и наравно прошли сте као боси по трњу.Никакве крсђе није било а поготово неких празних листића.Даље од Добоја и у својим рефовима пронађите кривце.

MONDO REPORTAŽE