• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija predala krivičnu prijavu zbog izborne krađe protiv SNSD-a i NN lica (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Jelena Trivić, Igor Crnadak i Nebojša Vukanović predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv SNSD-a i NN lica za krivično djelo "izborna krađa".

 Opozicija podnijela prijave protivn SNSDa Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Potpredsjednici PDP i lider Liste za pravdu i red kažu da je ovo samo dio prijava koje je pripremio pravni tim PDP-a a koje se tiču brojnih nepravilnosti počinjenih tokom izbornog dana i noći.

Nebojša Vukanović kaže da je cilj akcija da "otrgnu pravosuđe iz ruku mafije". 

"Toliko je zloupotreba koje su se događale, ali su policija i tužilaštva nijemi. Tolike su razmjere krađe i pojedini posmatrači su šokirani. Ovaj rezultat izbora koji se želi prikzati nema nikakve veze sa stvarnom voljom građana", kaže Vukanović.

Smatra da "naredbodavcu na čelu sa predsjednikom SNSD, Miloradom Dodikom treba da budu kažnjeni".

Još jednom je napomenuo da se u budućnosti mora uvesti skeniranje listića i video nadzor na izborna mjesta kako bi izbori bili regularni.

Kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić izjavila je da je danas predata uslovno rečeno manja krivična prijava jer se odnosi na lica koja se vide na pojedinim video snimcima, ali da je bilo logično da se postupa i bez prijave.

"Radimo na opet uslovno rečeno na velikoj prijavi koja će obuhvatiti nekoliko stotina lica koja su učestvovala u organizovanih i sprovedenoj namjeri izborne pljačke ili prekrajanja izborne volje. To će biti predano institucijama sljedeće sedmice sa dokazima koji jasno upućuju da je vrh SNSD organizovao sproveo namjeru prekrajanja izborne volje", navela je Trivićeva.

Rekla je da ne zna kakav će biti ishod ponovljenog brojanja glasova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, koje je u toku i da ne želi da komentariše proces i njegov rezultat.

"Sve što možemo je da dokumentujemo sve što imamo i predamo pravosudnim institucijama", navela je Trivićeva i dodala da je "brutalna pljačka bila na svim nivoima" izbora, ali je za predsjednika bila najvidljvija.

"Zato što se radi o nečijoj političkoj karijeri i spasavanju, da tako kažem, redova Rajana", aludirala je na čuveni film Stivena Spilberga, a misleći da političku karijeru Milorada Dodika.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ovi već znaju koliko će ko imati glasova poslije ponovnog brojanja

Aha

Pa da oni su i prije brojanja znali za krađu i svoju pobjedu. Generalno padaju ljudima u očima sa ovim cirkusom. Teška su vremena treba formirati vlast i biti čestita opozicija ako treba i pomoći vlasti da se dovuku investicije itd. da narod prebrodi teška vremena, a ne praviti cirkus

MONDO REPORTAŽE