• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U razmaku od dva sata: CIK Tužilaštvu BiH podnio prijavu protiv Dodika, SNSD uzvratio

Autor Dragana Božić

Tužilaštvo BiH je u razmaku od dva sata, zaprimilo prijave sekretarijata SNSD protiv članova CIK i prijavu CIK protiv Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a zbog izjava protiv članice CIK BiH Vanje Bjelica-Prutina.

 Prijave oko izbora stigle u Tužilaštvo Izvor: Anadolija/Mustafa Öztürk

Tužilaštvo BiH zaprimilo je prijavu Sekretarijata SNSD-a protiv članova Centralne izborne komisije BiH i uputilo je u proceduru, potvrdio je danas Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je naveo da je, osim ove, zaprimljena i prijava CIK-a protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika zbog njegove izjave o članovima ove komisije.

Grubešić je pojasnio da su obje prijave zaprimljene u utorak, 11. oktobra, putem elektronske pošte i upućene u dalju proceduru, kako nalaže zakon, a nalaze se kod postupajućih tužilaca, koji preduzimaju aktivnosti neophodne za donošenje tužilačke odluke.

"Tužilaštvo BiH postupa u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima i nije dobra bilo kakva politizacija navedenih predmeta u medijima za selektivne konstrukcije i dezinformacije", naveo je Grubešić.

Dodik je u utorak, 11. septembra najavio da će SNSD podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a zbog narušavanja prava drugoga na fer pravni postupak, odnosno onemogućavanje žalbe na naredbu CIK-a o ponovnom prebrojavanjau glasova za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

On je naglasio da je CIK donio odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsjednika Republike Srpske bez zakonskog uporišta.

Dodik je rekao da su članovi CIK-a BiH izvršioci svojih političkih partija, da se član CIK-a Vanja Bjelica - Prutina sastala sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i dobila uputstva kako da radi, a da predsjedik CIK-a Suad Arnautović sve želi da uradi protiv Srba i Republike Srpske.

Istog dana, odnosno 11. oktobra, Centralna izborna komisija BiH (CIK) podnijela je prijavu Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Tužilaštvu BiH protiv lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Povod su bili, kako su naveli, ponovni Dodikovi verbalni napadi na članove CIK-a, zbog kojih, kako je objavljeno, neki od njih "osećaju da im je ugrožena bezbjednost".

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE