• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zetri prebrojano 247 biračkih mjesta (FOTO)

Autor Dragana Božić

U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch - Zetra" prije dva dana je počelo novo brojanje glasova za funkciju predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

 U Zetri prebrojano 247 biračkih mjesta Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

“Trenutno u Glavnom centru za brojanje radimo brojanje glasačkih listića za funkciju predsjednika i potpredsjednike RS-a. Radimo drugi dan. Prebrojali smo 247 biračkih mjesta od prethodne smjene“, rekao je zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić.

Prema njegovim riječima, rade i ostale redovne aktivnosti vezane za glasanje putem pošte.

Na hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine 10. oktobra donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika RS-a zbog “neregularnosti i matematičkih nelogičnosti”.

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) su se žestoko pobunili ovoj odluci Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH), tvrdeći da je njihov kandidat Milorad Dodik prema dosadašnjim rezultatima pobijedio i da treba biti novi predsjednik RS-a.

Prema dosadašnjim rezultatima, on je dobio 291.915 glasova, a njegova protukandidatkinja Jelena Trivić iz Partije demokratskog progresa (PDP) 262.969, što je razlika od oko 29.000 glasova.

Međutim, opozicija je tražila novo prebrojavanje glasova, jer smatraju da je njihova kandidatkinja pokradena na izborima održanim 2. oktobra.

(Anadolija)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE