• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Naređeno otvaranje još 123 vreće sa 70 biračkih mjesta

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Danas je Centralna izborna komisija BiH na 64. sjednici donijela novu Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu za otvaranje 123 vreće sa glasačkim listićima i ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića.

 Naređeno otvaranje još 123 vreće sa 70 biračkih mjesta Izvor: RTRS

"U cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji različit od zbira svih važećih i nevažećih glasačkih listića, kao i na biračkim mjestima gdje su utvrđene nepravilnosti po više osnova, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje 123 vreće sa glasačkim listićima, izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora sa više od 70 redovnih biračkih mjesta za nivo Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH, Parlament FBiH, Narodna skupština RS i Skupštine kantona", saopšteno je iz CIK.

Naredba će biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatraće se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditovanim posmatračima.

"O terminu početka postupanja Glavnog centra za brojanje po današnjoj Naredbi Centralne izborne komisije BiH javnost će biti blagovremeno informisana. Danas je Centralna izborna komisija BiH odbacila kao preuranjene zahtjeve političkih subjekata, posmatrača i birača za ponovno brojanje glasova sa pojedinih biračkih mjesta", saopšteno je iz CIK.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE