• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Mi smo se prebrojali na izborima, ali možemo i na mitingu

Autor Dušan Volaš

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da niko neće manipulisati izbornom voljom građana Republike Srpske.

 viber_image_2022-10-03_01-30-10-249.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Mi smo se prebrojali na izborima, ali kad već mora, možemo i na mitingu", naglasila je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne da prokomentariše navode federalnih medija da je lider SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik iz straha od ponavljanja izbora za nivo predsjednika Srpske najavio miting u Banjaluci za utorak, Cvijanovićeva je rekla da je očito tendenciozno sročena ta teza, jer je svima jasno da je opozicija apsolutni gubitnik ovih izbora na sva četiri nivoa.

"O tome da je priča o 'velikom broju nepravilnosti' izmišljena, govore i podaci sa nezakonitog i izmišljenog ponovljenog, kontrolnog brojanja koja pokazuju da su po izborni rezultat apsolutno nevažna minimalna odstupanja, ali pokazuje i namjeru CIK-a da prekraja volju birača time što u Centru za prebrojavanje Miloradu Dodiku upisuju nulu umjesto 157 osvojenih glasova na jednom biračkom mjestu. Ko zna koliko je još bilo takvih slučajeva?", naglasila je potpredsjednik SNSD-a.

Ona je ocijenila da bi i ovo nezakonito prebrojavanje trebalo provjeriti kroz zakonito novo prebrojavanje, ali to CIK ne želi, pa su zato i onemogućili javnim servisima da adekvatno prate šta piše na glasačkom listiću i šta se upisuje u zapisnik.

"I tu su slagali da će omogućiti, a onda to nisu učinili jer se tome usprotivio Igor Crnadak. S obzirom na to da je ovaj CIK nesposoban, ali i zaglavljen u sopstveno nezakonito djelovanje, mi sumnjamo da namjerno prekrajaju volju birača tokom tog nezakonitog prebrojavanja", pojasnila je Cvijanovićeva za Srnu.

Upitana da prokomentariše najnoviju odluku CIK-a da je neosnovan/preuranjen zahtjev opozicije da se ponove izbori za predsjednika Srpske, Cvijanovićeva je konstatovala da je to najobičniji trik ovog kompromitovanog sastava CIK-a, jer će se time baviti "u roku", a ne kad je preuranjeno.

"Preko pojedinih stranih predstavnika tačno znamo šta oni rade i šta je CIK-u naloženo da radi, jer nisu baš ni svi stranci voljni da žmure na ove nezakonitosti. Ovi iz opozicije bombarduju i zatrpavaju strane ambasade svojom kuknjavom i pisanijama, što znači da opet podršku traže tamo umjesto kod svojih građana. Ali, građani su i na ovim izborima rekli svoj sud tako što su presudili opoziciji i ovoga puta", istakla je Cvijanovićeva.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE