• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Dodik osvojio 300.180 glasova, Trivićeva 273.245

Autor Dušan Volaš

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik osvojio je 300.180 ili 47,06 odsto glasova na opštim izborima 2. oktobra, objavila je Centralna izborna komisija BiH utvrđene rezultate.

 Koliko je glasova osvojio Dodik a koliko Trivićeva Izvor: Anadolija

Kandidat PDP-a Jelena Trivić osvojila je 273.245 ili 42,48 odsto glasova.

Nezavisni kandidat Ćamil Duraković osvojio je 13.760 ili 2,16 odsto glasova i on je potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić dobio je 1.966 ili 0,31 odsto glasova.

Ivan Begić, za koga je prvobitno iz CIK-a bilo rečeno da je dobio najviše glasova iz reda hrvatskog naroda, dobio je 1.854 glasova ili 0,29 odsto.

Prema podacima CIK-a, za predsjednika Republike Srpske glasalo je ukupno 676.762 birača ili 53,74 odsto.

Važećih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske bilo je 637.823 ili 94,25 odsto, nevažećih praznih 21.524 ili 3,18 odsto i nevažećih po drugim kriterijumima 17.415 ili 2,57 odsto.

Izvor: CIK/screenshot

MONDO/Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar Lajić - Srbac

*LEGENDA O RATNIKU* Ovo je priča o prekaljenom "ratniku", koji je i Jolović Milana učio taktiku, ličnom svjedoku koliko je u rovovskoj borbi bilo strašno, "obični" dok su gubili glave, on švercovao je cigarete, gorivo i brašno. Jer "običan" on nikada nije bio, kao mlad poručnik svoj strah je vješto krio, taj čin je stekao drugog dana rata, za fen, peglu i mikrovalnu - on prodao bi brata. Pet "kila"" zlata oko vrata,, navješao ordenja i medalja razni', u boj je trčao rado prvi, isto da je on na pogon mlazni. Nikada naprijed naravno, već u suprotnom smjeru, sveto mu ništa nije bilo, za 100 maraka njemačkih - on mijenjao bi vjeru. Odlučan je bio, kad "zagrize" on "griz'o" bi do koske, Krajinu je branio a tu negdje oko Boske, zato je danas i najjači od svih svjetskih "naftaša", jer mu je prva linija bila - od Srpca do Laktaša. Bio je i zarobljen, bilo je to zimi, dok je vožen u gepeku, pokušao da pređe granicu na Drini, "časno" se držao, jer je uvijek vodio računa o "besi", doduše kao "Driton", a ne kao "Dardan", dok ga je vezanog za radijator šamarao "Arkan". Dok na sekund ga "Garda" ispusti iz vida, a on kao "Švarceneger", isti radijator iščupa iz zida, krijući se uspješno sa radijatorom na sebi, on uspješno eskivira vijanje, te tako u ova područja stiže i "centralno grijanje". Za ovaj podvig, on dobi čin generala, iako je smatrao da je dogurao do maršala, a kasnije se saznaše i mnoge druge stvari, ono što se kaže "pričali mi stari", o ovome nikad' nije pričao lično, jer ne voli da se hvali - da se "diže dreka", ali navodno je svim tajnama ratovanja i rata - naučio "Legiju" Ulemeka.

Jaaa

@Aleksandar Lajić - Srbac da li je ovo komentar ili predavanje?

MONDO REPORTAŽE