• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"EU još jednom potvrdila perspektivu BiH i zemalja regiona"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Članovi Predsjedništva BiH na sastanku sa predsjednikom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen pozdravili su odluke ključnih institucija EU i istakli njihov značaj za BiH.

 Ursula fon der Lajen Predsjedništvo BiH Izvor: Predsjedništvo BiH

Pozdravljeno su i najavljeni pakete budžetske podrške za ublažavanje energetske krize i njen uticaj na domaćin

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da su članovi Predsjedništva BiH ponovili predanost i posvećenost evropskom putu zemlje i reformskom procesu.

Oni su izrazili zahvalnost predsjedniku Evropske komisije za kontinuiranu podršku i lični angažman da se BiH dodijeli kandidatski status, koji će dati pozitivan impuls u rješavanju ključnih pitanja na dobrobit svih građana zemlje.

Sagovornici su pozdravili nastavak saradnje u okviru Berlinskog procesa i parafiranje tri sporazuma, za koje je Predsjedništvo BiH danas dalo saglasnost.

Na sastanku je rečeno da će se najavljenim investicijama ojačati partnerski odnos i saradnja u strateškim izazovima, kao što je energetska kriza.

Fon der Lajen je čestitala članovima Predsjedništva BiH na preporuci Evropske komisije da se BiH dodijeli kandidatski status i odala priznanje za naporan rad i angažman na reformskom putu zemlje.

"Fon der Lejen je rekla da je, objavljivanjem godišnjih izvještaja Evropske komisije o napretku zemalja zapadnog Balkana na evropskom putu i usvajanjem rezolucije Evropskog parlamenta o proširenju, EU još jednom potvrdila perspektivu BiH i zemalja regiona u EU", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su evropske institucije potvrdile značaj regiona za EU i kontinuiranu podršku i solidarnost o pitanju strateških izazova.

U tom kontekstu predsjednik Evropske komisije je najavila namjeru da se i zemlje regiona uključe u zajedničko rješavanje energetske krize na kontinentu.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE