• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP i SDS sutra predaju žalbu CIK-u: "Imamo argumente da osporavamo rezultate za predsjednika RS"

Autor Dušan Volaš

Partija demokratskog progresa (PDP) uložiće sutra žalbu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH na utvređene rezultate za predsjednika Republike Srpske, najavili su danas predstavnici opozicije na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajaevu.

 PDP i SDS žalba CIK Izvor: Srna/Aleksandra Grujić

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da će opozicija uložiti žalbu CIK-u, kao i da će iskoristiti sve druge pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju.

"Rok je vrlo kratak, ali smo se dobro pripremili i imamo argumente da osporavamo ovaj rezultat", tvrdi Trivićeva, ponovo pominjući "izbornu krađu" kao i da ne priznaje utvrđene rezultate.

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da će žalba CIK-u biti predata u 15.45 časova, a 15 minuta kasnije obratiće se medijima, kao i da je njihov pravni tim spreman i da se obrati Apelacionom vijeću Suda BiH.

Predstavnici SDS-a i PDP-a su istakli da se će se njihov glas čuti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i daće imati dva delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

Opozicija je mišljenja da je potrebna izmjena Izbornog zakona BiH, kako bi izbori bili "pošteni".

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Savala

SDS već dugo vremena zapostavlja Krajinu pruža ustupke PDP a stranka nestaje, kako SNSD kao velika partija ima oba pojedinačna kandidata tako treba i SDS a PDPu dati neke načelnike poput Kotor Varoša. Međutim opozicijom već dugo komanduju drugi, finansiraju, pišu šta treba da kažu tako da ni ne čude sve gori rezultati jer narod to prepozna.

XJB3

Izgubili ste na svim nivoima i što je to teško priznati osim ako trebate objasniti svom članstvu da 20 godina niste u stanju uzeti vlast. Najveća greška SDS-a je što je u koaliciji sa PDP od tad je počela propast i što se prije riješe njih to bolje. Svake izbore podržavaju njihovog kandidata, a ovi njihovog ne podrže. Stvarno treba biti glup pa da vide u čemu je problem.

Aleksandar Lajić - Srbac

Sada i malo ozbiljnosti. Prođoše i izbori i kontrolno prebrojavanje. Neka odgovara ko je činio sve ono, što je "CIK" utvrdio. Ali nije moguće da je pokradeno na desetine hiljada glasova i tako već decenijama. Te da je to presudilo pobjednika. Nisam glasao za vlast, nažalost ima preko 300000 ljudi - koji su svojim glasom odlučili da je ova vlast u kontinuitetu dobra, da je dobro i da ne treba dati šansu drugima. Nažalost, ali tako je. Misle da idemo u dobro smjeru i neka misle, njihovo pravo je da misle i glasaju kako hoće. Ja mogu da čestitam pobjednicima, a ako mi to nije po volji i smatram da ovo nije dobro, na kraju krajeva ima pasoš uvijek spreman. Tako je, kako je. Ovdje se promijeniti ne može i neće ništa i to ja prihvatam da je tako. Kažem opet, čestitke pobjednicima. Neka vlast vlada i uživa i dalje. Ali koliko ne valja vlast, Vi iz opozicije ste gori duplo. Šarović je odavno za penzije, Vi ga kandidujete. Nenad Nešić i Goran Selak opozicionari, sa sve svojim strankama? Pola "SDS" od 2014. godine, prešlo u vlast. Sve "provjereni" kadrovi. Tu je bilo par mlađih ljudi, iz "PDP" stranke, sada ste i njih iskompromitovali (uz njihovu pomoć). Pa za onu bruku, oko izborne noći, proglašenje pobjede i slavlje na ulicama (sa muzikom) - te oko 270000 glasova za Jelenu na uzorku od 70% i šta sve još....Pa žena je ukupno imala oko 273000 glasova?! Šta je, dobila oko 3000 na još ovih 30% birališta?! Prvi Mladen Ivanić treba u penziju (ne samo na papiru), a onda Igor Crnada i to zajedno sa Borenovićem. Poslednja dvojica su, kako se sada vidi, svjesno lagali narod, širili dezinformacije, organizovali ljude u izbornoj noći i na dva skupa na ulicama (gdje je moglo doći i do sukoba vlasti i opozicije)! Draško je pokazao da je "šu*ljak" i "fake" jako brzo. A ni njih dvojica nisu puno bolji. Prihvatite realnost, povucite se iz stranke i politike. Te izbjegavajte pojavljivanje u medijima. Smije Vam se narod. Napravili ste bruku i sp*dnju. Koliko puta je Tadić gubio, sličan je i Borenović. Samo on, iako je davno trebao da ide i dalje "vedri i oblači" u stranci. I povedite i Mladena Bosića u penziju. Tu je to sve, u "5 deka". Eto, ovo Vam najiskrenije kaže neko ko ne voli vlast - sa posebnim naglaskom na vođu. I ostavite se tih naših standardnih nebuloza - "stranci", "strane sile", "reptili", "satanisti" i slično. PRIHVATITE ODGOVORNOST.

Max

Ala vi mlatite uprazno i ovaj narod pravite ludim. Sta sad hocete ? Trazili ste ponovno brojanje listica, i dobili ste ! Sta vam sad nevalja, hocete nesto drugo ? Promijenite drogu ili dilera i pustite ovaj narod da zivi

MONDO REPORTAŽE