• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković o protestima kod RTRS: Oni u kontinuitetu rade ono što ne treba da radi javni servis

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković kaže da će opozicione stranke sutrašnjim protestom iskazati nezadovoljstvo djelovanjem Radio televizije Republike Srpske koju je nazvao režimskom.

 Vuković o protestu opozicije ispred RTRS Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Svim demokratskim sredstvima, institucionalnim i vaninstitucionalnim, nastavićemo se da se borimo za pravdu, za regularne izbore, regularno izabranu vlast i demokratske standarde. Radio-televizija Republike Srpske u kontinuitetu radi ono što ne treba da radi jedan javni servis, a to je da bude isključivo u službi vlasti. Zbog toga je dobila naziv „režimska televizija“ i mi ćemo protestima u srijedu iskazati nezadovoljstvo njihovim djelovanjem", rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković, gostujući na N1 televiziji.

Vuković je istakao da je žalba opozicionih stranaka upućena CIK BiH (na utvrđene rezultate izbora) već proslijeđena Apelacionom vijeću suda BiH.

"Od juče teče rok od 72 sata za odluku Apelacionog vijeća. Žalba je veoma argumentovana i zaista očekujemo da Apelaciono vijeće donese odluku u skladu sa našom žalbom, a to je da se ponište izbori za nivo predsjednika Republike Srpske, naredi CIK-u da ponovo raspiše izbore, u skladu sa zakonom, za 14 dana. U najgorem slučaju, Apelaciono vijeće može da vrati na ponovno odlučivanje CIK-u. O trećem scenariju, da se odbije žalba, ne želimo ni da razmišljamo, jer smo detaljno obrazložili naš zahtjev, priložili stotine stranica sa dokazima o vršenju krivičnog djela izborne krađe i odbijanje bi bio potpuni sunovrat pravosuđa, pravde i demokratije u ovoj zemlji", istuče Vuković.

Podsjećamo, agenciji Srna je potvrđeno da bi Centralna izborna komisija BiH danas trebalo potvrdi zvanične rezultate opštih izbora.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE