• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović o sastanku sa strankama: Dodikova inicijativa odgovorna, cilj okupljanje interesa oko RS

Autor Dragana Božić

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ocijenila je izuzetno važnom inicijativu novoizabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da nakon polaganja zakletve organizuje sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija.

 viber_image_2022-10-03_01-30-10-249.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Cvijanovićeva je podsjetila da je Dodik i ranije upućivao pozive predsjednicima i svim parlamentarnim partijama u Republici Srpskoj da se okupe oko jedinstvenog cilja, interesa Srpske i da se traži način da se djeluje zajedno svaki put kada je u pitanju nacionalni interes.

Ona je naglasila da je ponuda Dodika odgovorna i racionalna i da očekuje da će se odazvati predsjednici partija i predstavnici poslaničkih klubova.

"Nama je u interesu da imamo dvije trećine svaki put kada se pokrene procedura veta, kada dođe srpski član Predsjedništva u Narodnu skupštinu Republike Srpske, zato što su to stvari koje se ne pokreću iz nekog hira nego stvari da suštinski pokažemo našu odbranu protiv nametanja neke odluke koja će ugroziti naše interese bilo da je riječ o našim nadležnostima ili drugim vitalnim interesima, dakle suštinski važnim za očuvanje Srpske i njenih ekonomskih, političkih ciljeva", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da očekuje da će biti pozitivnih odgovora od svih učesnika i da će se ovaj put svi okupiti oko tako važne teme.

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nakon polaganja zakletve u utorak, 15. novembra planira da organizuje sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, od kojih očekuje da se izjasne da li žele da budu dio široke koalicije kako bi obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE