• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličević odgovorio Dodiku: Nećemo biti dio široke koalicije sa SNSD

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS), Milan Miličević, rekao je da ova stranka neće biti dio tzv. široke koalicije u kojoj bi sarađivali sa strankama na vlasti, ali da će uvijek braniti interese Republike Srpske.

 milicevic Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Srpska demokratska stranka će uvijek braniti interese Republike Srpske i nacionalne interese srpskog naroda, i ne samo u Narodnoj skupštini, i ne samo u Republici Srpskoj, već na svakom mjestu gdje to treba i može", istakao je Miličević u saopštenjui.

Navodi da će isto tražiti od svakog ko zastupa Srpsku demokratsku stranku.

"Bićemo jedinstveni sa svakim ko stane pored nas u toj odbrani, ali nikada nećemo biti dio neke manipulacije tzv. 'široke koalicije' kako bismo obezbijedili dvotrećinsku većinu pojedincu ili grupi za odbranu vlastitih ili partijskih interesa, a pod izgovorom srpskog jedinstva. To od nas neka niko ne očekuje", navodi Miličević.

Zaključuje da će, dok je on na čelu Srpske demokratske stranke, potez biti samo u interesu zaštite naroda i institucija Republike Srpske, "ali ne onog ko te institucije zloupotrebljava za vlastite interese i oko toga se ne možemo i nećemo dogovarati".

Novoizabrani predsjednik Srpske Milorad Dodik tokom vikenda je najavio da planira da organizuje sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, od kojih očekuje da se izjasne da li žele da budu dio široke koalicije kako bi obezbjedili dvotrećinsku većinu u NSRS.

Dodik je rekao da sastanke planira da organizuje nakon polaganja zakletve u utorak, 15. novembra u NSRS.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE