• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz burnu raspravu: Nenad Stevandić izabran za predsjednika Narodne skupštine RS

Autor Brankica Spasenić

Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) izabran je za predsjednika Narodne skupštine RS i naredne četiri godine predsjedavaće jedanaestim sazivom parlamenta.

 Rukovodstvo NSRS Izvor: Mondo - Slaven Petković

Stevandić je bio jedini kandidat za ovu poziciju, a prijedlog je klubova poslanika SNSD-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske i NPS –a, i usaglašen je na ranijem sastanku rukovodstva ovih partija u Banjaluci.

Izbor Stevandića izazvao je burne reakcije opozicije. Poslanik Nebojša Vukanović je naveo da je Stevandiću ovo treći mandat u NSRS i da je svaki obavljao ispred drugačije političke opcije, dok je Igor Crnadak (PDP) kazao da je Stevandić oličenje onoga protiv čega se bori opozicija u Republici Srpskoj.

„Izbor Stevandića potpuno anulira priču koju smo čuli iz vrha SNSD-a o sveopštem jedinstvu. Najveći problem RS i BiH je korupcija. Kako da podržimo nekoga ko dolazi iz političke stranke koja je leglo korupcije. Tužilaštvo vodi istragu o zloupotrebama tokom pandemije korona virusa i navodi se da se čak u prostorijama ove stranke (Ujedinjene Srpske opa.a) dijelio novac“, kazao je Crnadak.

Poslanik Nataša Radulović (SNSD) je kao najstariji poslanik predsjedavala današnjom sjednicom NSRS, prije izbora novog rukovodstva, a način na koji je to radila naišlo je na oštre kritike poslanika koji su joj prebacivali da se ponaša nedolično.

„Vi imate Pink tv terminologiju“, kazao joj je Crnadak.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maja

Fuj

MONDO REPORTAŽE