• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li SNSD imati sva četiri: Pokrenuta inicijativa za izbor delegata u Domu naroda PS BiH

Autor Brankica Spasenić

Narodna skupština Republike Srpske pokrenula je danas inicijativu za izbor delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH).

 nsrs Izvor: Mondo - Slaven Petković

Političke stranke i svaki poslaniku NSRS ima rok da do 17. novembra do 18 sati predlože jednog ili više kandidata za liste za izbor srpskih delegata u Domu naroda PS BiH.

Komisija za izbor i imenovanje NSRS nakon toga treba da Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK) u što kraćem roku dostavi liste da ih potvrdi i ovjeri, a nakon toga biće zakazana sjednica NSRS na kojoj će se glasati.

Milorad Dodik je ranije kazao da računa da će četiri delegata u Domu naroda PSBiH imati SNSD, a precizirao je da su kandidati Radovan Kovačević, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Snježana Bursać-Novaković.

Tokom današnje skupštinske rasprave, Nebojša Vukanović i Đorđe Vučinić (Za pravdu i red), „optužili“ su Pokret za državu da će biti krivac ukoliko se SNSD-u i Miloradu Dodiku „omogući“ izbor sva četiri delegata.

„Ne morate glasati za SNSD, samo ako budete imali svoju listu“, rekao je Vukanović.

Odgovorili su mu poslanici iz Pokreta za državu, a Ramiz Salkić je zatražio da se to onemogući tako što če se glasati za njihovog kandidata

„Mi imamo pet poslanika, vi imate četiri poslanika,PDP ima osam... Glasajte za našeg delegata za Dom naroda PS BiH i SNSD neće imati četiri delagata. Do vas je. Nemojte nama spočitavati da smo krivi, v niste htjeli biti alternativa", kazao je Salkić.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE