• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojin Mijatović sastavio spisak uslova za podršku opoziciji iz Srpske za Dom naroda

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović objavio je sinoć na Fejsbuku status u kojem je rekao da postoje pritisci na ovu stranku i klub poslanika Pokreta za državu, a u vezi izbora delegata iz RS za Dom naroda PS BiH.

 Vojin Mijatović Izvor: FENA

"Posljednja tri dana ne postoji međunarodni predstavnik koji nije zvao, ne postoji “opozicionar” koji nije pokušao da nas ubijedi da smo slijepi pored sopstvenim očima. Danima medijska hajka kako mi nešto isporučujemo SNSD-u, iako je jasno da upravo opozicija već pet izbora isporučuje SNSD-u sve", napisao je Mijatović, misleći da najave da će "Pokret za državu" (čiji je dio SDP u RS) biti krivac ukoliko se SNSD-u i Miloradu Dodiku omogući izbor sva četiri delegata iz Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Mijatović je napisao da su spremni da glasaju za opozicionog kandidata za Dom naroda BiH ukoliko sve stranke “opozicije” (upadljivo ih je stavio pod navodnike) potpišu sljedećih pet rečenica:

1. Bosna i Hercegovina je nezavisna i suverena država, i nikada nećemo pokretati pitanje nezavisnosti Republike Srpske.

2 Glavni grad države BiH je Sarajevo i radićemo u interesu naše države, a nikako u interesu susjednih država.

3. Radićeno na članstvu u NATO savezu jer time omogućavamo mir i stabilnost u našoj državi i regionu.

4. U Srebrenici je počinjen genocid što je i potvrđeno presudama Međunarodnog suda u Hagu i radićemo svi zajedno da se više nikada nikome ne dogodi.

5. Osuđujemo agresiju Ruske federacije na nezavisnu državu Ukrajinu.

"Druga opcija je da ne potpišete ovo i idemo u izbor: jedan opozicija, jedan Pokret za državu i opet smo spriječili SNSD da blokira", naveo je Mijatović.

Sličan odgovor dao je i Ramiz Salkić, takođe poslanik Pokreta za državu, odgovarajući na "prozivke" Nebojše Vukanovića u NSRS.

"Mi imamo pet poslanika, vi imate četiri poslanika, PDP ima osam... Glasajte za našeg delegata za Dom naroda i SNSD neće imati četiri delagata. Do vas je. Nemojte nama spočitavati da smo krivi, vi niste htjeli biti alternativa", kazao je Salkić.

Dom naroda (Parlamentarne skupštine BiH) se sastoji od 15 delegata od kojih jednu trećinu imenuje Narodna skupština Republike Srpske.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE