• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Biće pronađen zajednički jezik sa institucijama BiH o izgradnji elektrane i aerodroma

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srbija će pomoć opštine Drvar, Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Srbac, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu. Takođe je govorio o izgradnji velikih infrastrukturnih projekata.

 Vučić, Dodik i Cvijanovićeva Izvor: Srna

Vučić je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i srpskim članom i predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željko potvrido da je na sastanku istaknuto opredjeljenje da Srpska i Srbija nastave sa svim zajedničkim projektima i da se radi kako je i planirano, navodeći, između ostalih, izgradnju auto-puta Rača-Bijeljina

On je naveo da je bilo riječi o podršci za više opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

"Reč je o Drvaru, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Nevesinju. Predsednik Dodik je predložio još jednu opštinu, u Srpcu dogovorili smo da radimo Dom zdravlja", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka.

Vučić je istakao da su danas dodatno usaglašeni stavovi Republike Srpske i Srbije, razgovarano o predstojećim obavezama, te razmatrano kako da sve veze - od ekonomskih, kulturnih, duhovnih budu unapređivane.

"Upoznao sam ih o situaciju na Kosovu", dodao je Vučić.

On je Dodiku i Cvijanovićevoj zahvalio za današnju posjetu, čestitao im izbornu pobjedu i zahvalio za dosadašnju plodotovornu saradnju.

"Želim im mnogo uspeha u radu na novim funkcijama, da rade u korist interesa naroda u Srpskoj i Republike Srpske u celini", poručio je Vučić.

On je istakao da Republika Srpska uvijek ima oslonac u Srbiji, koja će ukoliko može uvijek pomoći na svaki način

On je izrazio nadu da će biti pronađen zajednički jezik sa institucijama na nivou BiH, da se zajednički krene u realizaciju projekata, kao što je aerodrom u Trebinju, "Buk Bijela".

Vučić je naveo da Srbija uvozi sve više sirovina iz BiH, te da je BiH šesti spoljnotrgoivinski partner Srbiji i da je važno da odnosi dvije zemlje budu što je mogući bolji.

(Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE