• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu: Delegacija BiH ide na samit EU-Zapadni Balkan

Autor Dragana Božić

U Sarajevu održana prva sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu.

 Sjednica PBiH,2.JPG Izvor: Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za učešće na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će 6. decembra 2022. godine biti održan u Tirani, u Republici Albaniji, a delegaciju Bosne i Hercegovine na ovom samitu predvodiće predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Članovi Predsjedništva BiH su na današnjoj sjednici dogovorili da predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, u ime Predsjedništva BiH, uputi pismo predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu.

Predsjedništvo BiH usvojilo je većinom glasova Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predsjedništvo BiH je i odobrilo zaključivanje niza memoranduma o razumijevanju i sporazuma.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju Ugovora o grantu (Luka Brčko) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant od Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

Prihvaćen je i Sporazum između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije "Fiscalis" za period 2021-2027.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije o odbrambenoj saradnji.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu te Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za prva četiri mjeseca 2022. godine.

(Mondo/agencije)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE