• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karićeva i Stanivuković se sastali sa predsjednikom Izraela (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković boravi u Izraelu, gdje se danas sastao sa predsjednikom ove zemlje Isakom Hercogom.

 Karićeva i Stanivuković se sastali sa predsjednikom Izraela (FOTO) Izvor: Grad Banjaluka

"Čast je bila susresti se sa predsjednikom Izraela, Isakom Hercogom, tokom mog boravka u ovoj zemlji. Razgovarali smo o našim narodima, teškoj stradalničkoj prošlosti, ali i o budućnosti koju treba da gradimo", poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Napomenuo je da je Srbe i Jevreje spojila prošlost, da su prolazili golgotu u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima, ali da su planovi za budućnost ono što trajno veže srpski i jevrejski narod.

"Banjaluka kod ljudi u vrhu Izraela ima važno mjesto i s ponosom mogu da kažem da smo naš grad predstavljali na mnogo većim nivoima od lokalnih, jer planovi koje Banjaluka ima to i prevazilaze", istakao je Stanivuković.

Sastanak sa Makronom

Stanivuković se nalazi u Izraelu, gdje učestvuje na Međunarodnoj konferencijiMuni Expo 2022, koji traje od 6. do 8 decembra.

U Gradskoj upravi podsjećaju da se gradonačelnik Stanivuković u novembru prošle godine u Parizu susreo i sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronomi da su ovi susreti veoma značajni za Banjaluku.

U Parizu je tada zajedno s njim (i gradonačelnicima Mostara i Bijeljine) bila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja se danas takođe sastala sa Hercogom.

"Razgovarali smo o Sarajevu, i ljepotama naše zemlje. Želim iskreno pozvati mudre državnike Izraela i Palestine, da dodju u Sarajevo i u ozračju Jerusalema Evrope nađu zajedničku riječ, jer kada se i minimalna kritična masa okrene razumijevanju i saradnji, moguća je stvarna promjena", napisala je Karić nakon sastanka.

Uputila je poziv da se uspostavi svestrana, naučna, ekonomska, investiciona i svaka druga saradnja koja će uroditi plodovima oživljavanja razumijevanja, "ne samo među nama već, medju ljudima uopšte".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE