• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Svi penzioneri u Banjaluci dobiće po 60 KM

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima udruženja penzionera najavio je da će svi penzioneri sa teritorije grada dobiti jednokratnu pomoć od 60 KM.

 Draško Stanivuković Izvor: Slaven Petković - Mondo

Stanivuković je danas rekao da je prijedlog Gradske uprave da penzioneri sa najnižim primanjima dobiju po 100 KM, a ostali niže iznose, ali su kaže, predstavnici udruženja tražili da sve bude raspoređeno “na ravne časti”. Broj penzionera u Banjaluci je 41.274.

Ova mjera, kaže Stanivuković, prenosi N1 izazovna je za Gradsku upravu i tvrdi, iznos pomoći bi bio ekvivalentan pomoći koju je isplaćivala Vlada Republike Srpske da je pomoć umjesto 100 KM iznosila 600 KM.

Stanivuković tvrdi da Gradska uprava nije pristala na isplatu sredstava Elektroprivredi u skladu sa zahtjevima skupštinske većine i ranijom odlukom Skupštine grada (penzioneri su trebali dobiti po 100 KM za plaćanje računa za struju).

Stanivuković je najavio da očekuje od skupštinske većine da se usvoji rebalans budžeta za ovu godinu. Uz to, napomenuo je da Grad već pomaže penzionere kroz subvenciju mjesečnih karata.

Najavio je da se razmatra mjera koju je nazvao “karticama prijateljstva”. Gradska uprava, tvrdi, traži mogućnost da sa društvenoodgovornim trgovačkim firmama za penzionere koji bi dobili ove kartice obezbijedi posebne popuste i povoljniju trgovinu.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE