• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A MI razmaženi: Bisera Turković pred kraj mandata na Maldivima

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković trenutno se nalazi na Maldivima, gdje boravi u službenoj posjeti ovoj egzotičnoj zemlji.

 Bisera Turković na Maldivima Izvor: MIP BiH

Turković se sastala sa predsjednikom Ibrahimom Mohamedom Solihom koji joj je poželio dobrodošlicu, istaknuvši da je ovo prva posjeta Maldivima nekog visokog diplomate iz Bosne i Hercegovine njegovoj domovini.

Podsjetimo, Turković je početkom ove godine u jednom intervjuu komentarisala kako se u BiH dobro živi, a da su građani razmaženi

"Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, onaj ko ima svjetlo u domu, onaj ko ima nešto da pojede - on ne može biti umoran. Ja mislim da smo mi pomalo razmaženi", izjavila je početkom ove godine Turkovićeva, da bi 11 mjeseci kasnije o trošku "razmaženog" naroda posjetila državu o kojoj većina građana BiH može samo da sanja.

Bosna i Hercegovina i Maldivi su diplomatske odnose uspostavili 27. januara 1997. godine.

Zanimljivo je da je, prema javno dostupnim podacima na sajtu Spoljnotrgovinske komore BiH, spoljnotrgovinska razmjena BiH i Maldiva u ovoj godini iznosila tačno nula maraka, a uprkos potresima na geopolitičkoj sceni, nije smanjena u odnosu na prošlu godinu, kada je takođe bila nula KM.

Turkovićeva svoju posjetu ovoj egzotičnoj destinaciji nije najavila, ali se, nakon što je to objavljeno, uz tvrdnju da je na Maldivima bio i njen sin, oglasila na Facebooku, gdje se navodi da se sastala sa tamošnjim predsjednikom Ibrahimom Mohamedom Solihom te ministrom inostranih poslova Abdulom Šahidom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Ako se tamo odluci okupati, na***... su sa prizorom.

MONDO REPORTAŽE