• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Vipotnik: Moji su stara i ugledna hrvatska porodica iz Banjaluke

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Novoizabrani ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik izjavio je da medijske konstrukcije i laži o njegovoj nacionalnoj pripadnosti imaju za cilj za uvrijede njega i njegovu porodicu i nanesu štetu Vladi Srpske.

 Vipotnik odgovorio na prozivke o "podaji vjere" Izvor: YouTube/Screenshot

"Izazvan pisanjima pojedinih `medijskih radnika` koji tendenciozno pokušavaju narušiti moj legitimitet, kako bi nanijeli štetu meni, mojoj porodici i u krajnjoj liniji Vladi Republike Srpske u kojoj sam izabran za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, osjećam odgovornost da odgovorim istinom koja obavezuje", naveo je Vipotnik u saopštenju za javnost.

Vipotnik je istakao da svoju nacionalnu pripadnost, koja je ovih dana postala javna i poznata, smatra ličnom i porodičnom privatnošću.

"Nikada se nisam izjašnjavao drugačije, niti sa tim manipulisao, kao što nisam bio u potrebi naglašavati", naveo je Vipotnik, koji je član Ujedinjene Srpske.

On ističe da je član Ujedinjene Srpske gotovo od osnivanja i da nikada nije doživio da nekome smeta njegovo hrvatsko porijeklo, po pokojnom ocu, odnosno djedu.

"Porodica Vipotnik je Banjalučanima poznata kao stara i ugledna hrvatska porodica. Moja majka i supruga su Srpkinje. U našoj kući su se oduvijek slavila oba Božića, Uskrs i Vaskrs. Iz poštovanja prema majci, koja je Bogu hvala živa, zajedno slavimo njenu krsnu slavu što smatram našim kvalitetom i širinom, a ne nedostatkom ili povodom za izvrgavanje podsmijehu", navodi Vipotnik.

On je istakao da svoju djecu uči istim vrijednostima poštivanja čovjeka i koja su, kako je naveo, na sreću, sada premalena da ih povrijede nevjerovatne konstrukcije i laži kojima je cilj da se uvrijedi on i njegova porodica, a nanese šteta novoizabranoj Vladi Republike Srpske.

"Užasnut medijskim manupulacijama i targetiranjem koji primitivno, podlo i krajnje necivilizovano pokušavaju da stvore aferu prebrojavajući nam krvna zrnca, očekujem izvinjenje od svih onih koji su na ovaj način zloupotrijebili medijski prostor", zaključio je Vipotnik.

Podsjećamo, poslanik u skupštini NSRS Nebojša Vukanović napisao je:

"Ministar u Vladi Republike Srpske Bojan Vipotnik slavi Svetog Luku, a izjasnio se kao Hrvat, a nije mi poznato koju krsnu slavu slavi njegov pobratim Miloš Bukejlović, kadar Obrena Petrovića i Dobojske grupe, takođe Hrvat po nacionalnosti i novi ministar pravde bez dana iskustva u prevosuđu".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kralj

Vukane, neka bude borba neprestana! Prodase vjeru za funkcijuuu,fujjj.

Eke

Bas nekog briga odakle si... Bitno je da si pacer kao i svi ti pored tebe... Izjasnis se kao manjina zarad funkcije Jad i bijeda... Najzalosnija vlada ikad Covjek pripadnik armije BiH i ministar u vladi RS.

Zoka

Gospodski odgovor. Ovi Vukanovi bi bez ilakve provjere sve da gurnu u blato, nista im nije sveto samo da dobiju like vise na mrezama

Jaaa

Ministre, niti očekujte, nitu tražite izvinjenje od polusvijeta, samo svoga posla i opušteno. Na Vama je da se dokažete, a vukanović se daaavno dokazao

MONDO REPORTAŽE