• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amidžić kaže da postoji plan da se ZATRPAJU BAZENI i grade zgrade na "Akvani"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Obornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić rekao je na današnjoj pres konferenciji da postoji plan, koji odbornici neće dopustiti, da se na prostoru "Akvane" u Banjaluci grade stambene zgrade.

 Srđan Amidžić Izvor: Mondo - Slaven Petković

Obraćajući se novinarima nakon što je usvojen rebalans budžeta za 2022. godinu spomenuo je JP "Akvana".

Danas je postignut dogovor da prvo bude uplaćen grant od 800 hiljada KM za "Akvanu", a da se naknadno uplate tri miliona KM na račun ovog preduzeća.

"Mi želimo da znamo tačno kako će se ta tri miliona potrošiti", istakao je Amidžić, a zatim upozorio da nema govora o bilo kakvom planu, "zatrpavanja bazena i planiranja izgradnje zgrada".

"Naš prijedlog je bio da se ide prvo sa grantom od 800.000 KM da se problem 'Akvane' riješi. Tri miliona koje su predvidjeli za dokapitalizaciju može da ide, ali pod jednim uslovom, da se kaže da koji način će se potrošiti", kaže Amidžić.

Tvrdi da njemu sumnji budu najavljivani projekat "Futur 2", a "ranije je dostavljeno da taj program predstavlja namjeru da se zatrpa bazen i grade objekti", rekao je Amidžić i pokazao i papir na kojem se navodno nalazi plan gradnju na prostoru "Akvane".

Kaže da postoji projektna dokumentacija da se na tom prostoru prave zgrade.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Takođe je optužio Grad da je iznajmio parking "Akvane" u pola cijene, a kasnije je na dijelu parkinga napravljena auto-praona.

Računi gradskog preduzeća "Akvana" koje je u velikim dugovima odblokirani su krajem oktobra, a radnicima su isplaćene tri zaostale plate. Grad se obavezao da u toku naredne godine isplati sav preostali dug.

Rečeno je kako je gradska administracija donijela odluku da sva decenijska višemilionska dugovanja "Akvane" budu izmirena u toku naredne godine, a da preduzeće bude reformisano.

Prije toga je račun preduzeća bio blokiran, sporazum za deblokadu računa sa firmom "Novoteks" postignut je u septembru. Prema tom sporazumu, Grad na godišnjem nivou treba da isplaćuje preduzeću 'Novoteks' iznos od 800.000 KM. 

/Kako je došlo do toga da gradsko preduzeće koje ima ekskluzivni prostor u Boriku, jedini Olimpijski bazen u okruženju, restorane i kafiće, nagomila dugove koji zahtijevaju novu strukturu i spasavanje od propasti i da jedan njegov dio sada izgleda kao nakon apokalipse PROČITAJTE OVDJE/

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

T

I treba

Zole

@T a zašto, navedi razlog Ni sam ne znaš,samo kontriraš

MONDO REPORTAŽE