• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan ministar napušta novu Vladu RS - ide u Savjet ministara

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

SNSD i SDP su danas usaglasili stav da na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH bude predložen Sevlid Hurtić iz stranke "Bosanskohercegovački zeleni", koji je sada ministar u Vladi RS,

 Sevlid Hurtić ministar u Savjetu ministara Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

"Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je u dogovoru sa predstavnicima „osmorke“ danas uputio novi prijedlog kandidata za Ministra za ljudska prava i izbjeglice, gospodina Sevlida Hurtića. Upućivanjem ovog prijedloga su stvoreni svi uslovi za formiranje Savjeta ministara", saopšteno je iz SNSD.

Hurtić je ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske. Umjesto njega, ako bude imenovan u Savjet ministara, u Vladu RS će Denis Šulić.

Šulić je bio prijedlog SNSD-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, ali je SNSD nakon medijske kampanje u Sarajevu protiv Šulića, koja je na kraju rezolutovala protivljenjem stranaka "osmorke", odustao od tog prijedloga.

Podsjećamo, ranije je Dragoslav Kabić podnio ostavku na mjesto ministra rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS, dok se sa funkcije ministra za porodicu, omladinu i sport Srpske povukao Dado Dogan.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE