• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčkalo je službenik, Švraka se povukao ranije: Šta u PDP kažu o odlascima iz stranke?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nakon jučerašnje sjednice Glavnog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) pojavile su se informacije da je nekoliko članova i funkcionera napustilo ovu stranku zbog nezadovoljstva.

 Ko je napustio PDP nakon sjednice Glavnog odbora stranke Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Novinska agencija Srna, pozivajući se na izvore, sinoć je objavila da je više funkcionera PDP-a iz istočnog dijela Republike Srpske upravo na sjednici Glavnog odbora podnijelo ostavke na sve stranačke funkcije i napustilo partiju.

Navedeno je da su PDP napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić i bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak, kao i načelnik opštine Kotor Varoš Velimir Sakan koji je član Glavnog odbora PDP.

ATV je danas objavila da je i Milan Švaraka, bivši poslanik, podnio ostavku na sve funkcije u PDP (mjesto člana Glavnog odbora, Gradskog odbora Gradiška i Predsjedništva stranke).

U PDP-u su za Mondo djelimično demantovali objavljenje informacije, objasnivši šta je istina i ko je i kada napustio stranku.

"Istina je da je Igor Tošić napustio PDP, a budući da je Miroslav Brčkalo državni službenik, nije ni bio član organa stranke", kaže Anja Petrović, portparol PDP.

Što se tiče Milana Švrake, Petrovićeva pojašnjava da je on prije nekog vremena - to je bilo prije jučerašnje sjednice Glavnog odbora - iz želje da procesi nesmetano funkcionišu, obavijestio stranku da iz ličnih razloga napušta funkcije u stranci, ali da ostaje član.

"PDP mu je zahvalan za sve što je uradio za stranku dok je vršio pozicije u organima i ima duboko poštovanje prema njemu. I naravno, vidim da je i načelnik Zdenko Sakan navodno napustio, a čovjek nije ni bio na sjednici, niti je išta napuštao", dodala je Anja Petrović.

Glavni odbor je na jučerašnjoj sjednici podržao raniji zaključak Predsjedništva stranke da ne prihvati rezultate izbora za predsjednika Republike Srpske jer u PDP tvrde da postoji dovoljno dokaza da su oni bili neregularni.

Jučerašnjoj sjednici prisustvovali su Draško Stanivuković i Jelena Trivić, što je izazvalo pažnju javnosti, jer je to bio prvi stranački skup na kojem su se sreli, a nakon teških riječi iznesenih upravo u periodu poslije zbora kada je Trivićeva Stanivukovića optužila za saradnju sa SNSD-o i izborne opstrukcije.

Stanivuković je već najavio da će biti kandidat za lidera stranke na unutarstranačkim izborima ove godine, a Jelena Trivić je juče nagovijestila da "postoji raspoloženje" na osnovu kojeg bi se i ona mogla kandidovati.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE