• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerka Srbije se sastala sa Šmitom: "Neprihvatljivo objavljivanje ličnih i povjerljivih podataka o štićenim licima"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas tokom sastanka Kristijanom Šmitom da je Srbija opredijeljena i otvorena za razvoj dobrosusjedskih odnosa i bilateralne saradnje sa BiH, što obuhvata kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima.

 Ana Brnabić i Kristijan Šmit Izvor: Vlada Srbije

Ona je istakla da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, te da poštuje teritorijalni integritet BiH, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, Srbija takođe pruža mnoge mogućnosti, posebno mladima, za razvoj njihovih potencijala, ulaže u savremene tehnologije i IT, ali je takođe veoma otvorena da sa Bosnom i Hercergovinom gradi mostove na svim poljima.

Brnabić je rekla da se raduje saradnji sa novim sazivom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. Premijerka Srbije je tokom razgovora u Vladi Srbije još jednom podvukla da je i predsjednik Aleksandar Vučić u kontinuitetu u prethodnim godinama slao pozitivne signale i da nastavlja sa takvom politikom, ujedno istakavši da su bezbjednost, stabilnost i ekonomski razvoj u interesu čitavog regiona, piše u saopštenju.

Vlada je saopštila i da je Brnabićeva Šmitu rekla da je "neprihvatljivo i suprotno diplomatskoj praksi nedavno objavljivanje u javnosti note Ambasade Republike Srbije u Bosni i Hercegovini sa ličnim i povjerljivim podacima koje je dovelo do ugrožavanja bezbjednosti štićene ličnosti".

Podsjećamo, ovo se odnosi na slučaj kada je nakon proslave Dana Republike Srpske portal istraga.ba objavio dopis Ambasade Srbije Ministarstvu inostranih poslova BiH u kojem se navodi kada, kako i preko kojeg graničnog prelaza sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučić, Danilo Vučić, dolazi u BiH, ko se nalazi u njegovoj pratnji (imena i lične podatke obezbjeđenja i podatke o oružju koje nose) i podatke o automobilima.

Ocijenivši ovakvu praksu kao neprihvatljivu, Šmit je istakao da je u skladu sa odlukom Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC) o tome izvijestio diplomatsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, saopštila je Vlada Srbije.

Šmit saglasio se sa premijerkom da je stabilnost regiona i njegov ekonomski razvoj izuzetno važan, kao i da u Beogradu vidi iskrenog saradnika i partnera.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE