• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikšić "ispalio" Vukanovića za sastanak: Otišao u Konjic, dok ga je ovaj čekao u Sarajevu (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske govorio je o događajima u vezi sastanka koji je trebao biti održan sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem u Sarajevu, ali kako i do njega nije došlo.

 Vukanović o sastanku sa Nerminom Nikšićem Izvor: Face TV

Vukanović je gostujući na televiziji Face govorio o namjerama opozicije da bude vlast sa Šestorkom i HDZ-om na nivou BiH, ističući kako je njegova želja bila da se razgovara kako bi se moglo djelovati kao korektivni faktor nastojanjima HDZ-a ukoliko takvo nešto bude potrebno.

Sa ovakvom konstelacijom odnosa na nivou BiH, Vukanović smatra da će Šestorka biti "samljevena", jer će joj se svako popuštanje u odnosima sa koalicionim partnerima "naplatiti sa kamatom".

Ispričao je kako je trebao prisustvovati sastanku sa Nikšićem, koji ga je navodno pozvao u Sarajevo smatrajući da je u pravu kada govori o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

Vukanović gost na Face TV
Izvor: FACE HD TV, YouTube

"Ja dolazim u Sarajevo, zovem gospodina Nikšića ne javlja se. Čekam, čekam. Javlja se nakon sat i po vremena, sa 'hej gdje si, ja imao neki sastanak, odužio se'. Pa dobro rekoh ja te čekam gdje ćemo se naći. Mislim, kao da je neko kreten da dolazi u Sarajevo i vraća se. Moraš imati poštovanja", počeo je priču Vukanović.

Naglasio je kako nije imao namjeru na tom sastanku tražiti bilo šta za sebe.

"I ja pitam gdje ćemo se naći, kaže žurim, idem za Konjic. Stani, jesmo se mi dogovorili naći u Sarajevu. 'Jao odužio mi se sastanak', pa rekoh mogu ja doći u Konjic. 'Ne ne ne, dobićeš uskoro poziv pa ćemo sjesti zvanično'. Dakle, ako vas neko zove da dođete, pa onda ništa, jasno je da su oni preko Vojina Mijatovića napravili dogovor", kazao je Vukanović.

Govorio je poslanik u NSRS-u i o procesu delegiranja u državni Dom naroda, o izboru ministara u novi saziv Vijeća ministara iz RS-a te se osvrnuo na još jedan sastanak sa predstavnicima SDP-a.

"Mijatović mi je prijetio, bilo je skoro na ivici incidenta. Oni su došli sa 15 minuta kašnjenja u sjedište SDP-a. Prije svega su nas ponizili", zaključio je Vukanović.

(Kliks)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE