• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Natalija Trivić iskoristila pravo na "bijeli hljeb"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Bivša ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić iskoristila je pravo na šestomjesečnu platu nakon odlaska sa funkcije ili tzv. „bijeli hljeb“, potvrđeno je za CAPITAL u ministarstvu prosvjete i kulture.

 Natalija Trivić bijeli hljeb Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ministarka prosvjete i kulture RS u mandatnom periodu od 2018. do 2022. godine dr Natalija Trivić nakon isteka mandata 22. decembra 2022. godine podnijela je zahtjev za naknadu plate nakon isteka mandata u vremenskom periodu od šest mjeseci ili do zasnivanja novog radnog odnosa. Zahtjev je odobren“, navodi se u odgovoru na naša pitanja.

U odgovoru se precizira da je zahtjev odboren u skladu sa Zakonom o radnim odnosima u državnim organima, te članom IV Odluke o utvrđivanju plate predsjednika Vlade i ministara u Vladi Republike Srpske, piše Capital.

Kada je riječ o ostalim bivšim ministrima bijeli hljeb nije tražila bivša ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, kao ni ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i trgovine i turizma Suzana Gašić. Pašalić i Gašićeva su izabrani za poslanike u Narodnoj skupštini RS.

Povezano

Osnovna mjesečna bruto plata ministara iznosi 5.753 KM i uvećava se za 0,3 odsto za svaku godinu staža osiguranja do navršenih 25 godina i za 0,5 odsto nakon navršenih 25 godina staža.

Osnovna bruto plata potpredsjednika Vlade RS iznosi 6.688 KM, a bruto plata premijera Srpske iznosi 7.624 KM.

Neto plata predsjednika Vlade RS do jula prošle godine bila je 4.600 KM, potpredsjednika 4.000 KM, a ministara 3.500, a od jula prošle godine povećana je za 100 maraka kao i ostalim zaposlenim u javnoj upravi.

Ovdje pročitajte koji poslanici su iskoristili pravo na "bijeli hljeb".

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pero

Fuj!

Hmm

Slatkice, samo ti iskoristi te pare da nam budes jos cakanija. Bas si top.

Zole

Samo nek ima para za lickanje

Mask

Treba se sad angažovati da se Nataliji nađe dobro mjesto, takav stručnjak i moralna vertikala da živi samo od bijelog hljeba sramota za društvo. Sestra joj je ajkula iz Egipta, divan par funkcionera jedino ne mogu u istu partiju jer su zaista isuviše vezani ideologijama socijaldemokratije odnosno ujedinjene Srpske a vrhunkski studenti i stručnjaci nikad neće imati priliku voditi ni mjesnu zajednicu zbog ovakvih aždaja

Laki

Ova Natalija je najveće đubre među ministrima, gladna para kao kiša zemlje, nikada ti malo je bilo...

MONDO REPORTAŽE