• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damjanovićeva: Treba nam još žena u politici

Autor Nikolina Damjanić

Ravnopravnost žena, njihova zaštita od nasilja i unapređenje prava, zavise u najvećoj mjeri od političkog angažmana žena i zato je važno da su na mjestima odlučivanja žene koje su spremne da se bore za bolji status, poručila je poslanik SPS-a u NSRS Tamara Damjanović.

 Damjanovićeva o položaju žena u politici Izvor: Facebook/Tamara Damjanović

Damjanovićeva na Mrakovici prisustvuje radionici "Zajedničkim naporima do većeg broja žena na mjestima odlučivanja", u organizaciji Fondacije "Udružene žene", koja ovim aktivnostima nastoji da ostvari dijalog sa ženama iz politike, saopšteno je iz SPS-a.

Ona je istakla da su ovakve aktivnosti od izuzetne koristi, zbog otvaranja dijaloga i tema koje mogu doprinijeti unapređenju statusa žena u društvu i politici.

Prema njenim riječima, važno je prije svega da žene imaju podršku da se bave politikom i da direktno učestvuju u mijenjanju stvari.

"Ne znam za ostale političke subjekte, ali u SPS-u imamo snažnu podršku i putem Foruma žena promovišemo važnost učešća žena u politici. Za nas je to uvijek aktuelna tema i uvijek ćemo učestvovati u aktivnostima koje promovišu ravnopravnost, zaštitu od nasilja i jednake šanse. Po pitanju učešća žena u politici, svakako da bi bilo poželjno da nas je još više", istakla je Damjanovićeva.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE